Ćiro se izblamirao s 259 glasova: Izbjegavat ću odlazak u BiH

Političke ambicije proslavljenog nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića neslavno su pokopane na proteklim izborima za Hrvatski sabor a on sam je takav ishod ocijenio kao tešku blamažu, dodajući tomu duboko razočaranje u birače iz Bosne i Hercegovine čijim se glasovima nadao, prenosi Jutarnji.

“Naprosto sam se izblamirao. Razočarao sam se u BiH i Bosance. Mislio sam da me vole, a onda dođe jedna konkretna prilika i vidiš da te nitko ne ‘zarezuje'”, kazao je Blažević, kako ga u utorak citira Avazov portal.

Blažević je na proteklim izvanrednim parlamentarnim izborima bio nositeljem liste Milana Bandića za XI. izbornu jedinicu, no nije bio ni blizu ulasku u saborske klupe jer je njegovo ime zaokružilo tek 259 glasača.

Blaževiću je teško povjerovati da ga kao osobu s političkim ambicijama u BiH u kojoj je rođen i u kojoj je uvijek bio popularan gotovo nitko ne uzima ozbiljno.

“I ovo je trebalo doživjeti da bi čovjek dobio potvrdu nečega pa makar bilo i negativno”, kazao je Blažević.

Potvrdio je kako su u Bandićevoj koaliciji čak platili autobuse ne bi li što više potencijalnih glasača doveli na birališta i tako osigurali potporu svojim kandidatima s liste za dijasporu no ni to nije imalo nikakva učinka.

“Jako sam se razočarao. Ali što ćeš. Što je tu je. Nemam namjeru ići više u politiku i izbjegavat ću svaki put odlazak u svoju domovinu BiH. Razočarao sam se jako i shvatio sam da sam radio iluzije. Bosna mi je uzvratila tako kako mi je uzvratila, pa i Sarajevo i Mostar… Ali, u mom Sarajevu da nisam ništa dobio glasova, pa to je katastrofa. Ne mogu se pomiriti s tim”, kazao je razočarani Blažević.

Drugi kandidat s Bandićeve liste za dijasporu Marijo Pejić dobio je tek 37 glasova.

Kao kandidat s najvećim brojem osvojenih glasova u dijaspori, novim je saborskim zastupnikom postao bivši general i nekadašnji HDZ-ovac Željko Glasnović koji je na izbore izašao s neovisnom listom.

Od tri mandata koliko ih nosi XI. izborna jedinica – dijaspora, druga dva mandata osvojio je HDZ te će u devetom sazivu Hrvatskog sabora biti Božo Ljubić i Željko Raguž.

(www.jabuka.tv | Foto: Klix.ba)


16 komentara

 • Ćiro biti ćemo sretni ako nam više nikada ne dođeš u BiH-nu,znači da nam nećeš pokupiti novac,i opeljušiti proračun ili neki nogometni klub.. Ti si bio malo Tuđmanov,pa Bosanac,pa Travničanin,pa Zagrebčanin,pa purger,pa Zeničan ,bio si i Iranac ali Ćiro sve si to bio samo za novac i svoj interes. Ovo tvoje kandidiranje na listi za 11 izbornu jedinicu da prestavljaš hrvate je to samo potvrdilo a ove tvoje izjave sada idu još niže,pokazuju tvoje pravo lice i pokazuju koje si ti moralno dno od čovjeka. Ćiro ti si đubre od čovjeka.Da nas ti pestavljaš sa svoji 80 god.i više,a živiš i boraviš u Zagrebu i sada se ti naljutio na nas što ti nismo dali glas.,,smeće jedno,jadno-kada će ti biti dosta novca i lešinarenja,pljačkanja na hrvatstvu i lažnom domoljublju.I ovo tvoje stavljanje na listu platio je Bandić debelo,odnosno poreski obveznici Zagreba i RH-ke,ti svoju marku ili kunu jednu nisi potrošio.Što si zaslužio ,to si i dobio,pljusku od naroda koji nije ovca kako ti misliš.

 • Ćiro ,,pederu,,General Glasinović je branio BiH-nu i hrvate u Bosni i Hercegovini i RH-oj,u vrijeme domovinskog rata,dok si se ti bogatio i pljačkao proračun i jedne i druge države. Doduše i ti imaš visoki čin časnika ali na tvoju sramotu i onih koji su ti to dali. Prava istina i pravi odgovor ste dobili i ti Ćiro a i naš General Glasinović.Prosudi sam jeli narod lud. Da je bilo realno i pošteno brojati glasove i da iza LJubića nije stajala plaćena glasačka mašinerija prošao bih tko i ti Ćiro a isto i vrijedite. Samo sebe gledate i svoj bankovni račun čitav život,dosta vas je više…

 • Ne znam kako imalo ozbiljna stranka mkože stavljati umirovljenike i uopće ljude starije od 65 gidina da prestavljaju dijasporu a oni sigurno imaju mirovinu u BiH i H R.a sad bi i saborsku mirovinu da ostvare šuteć u saboru ,ko i prijašnjii iimaju plaću i tamo i ovamo , dobiju i saborsku mirovinu vrate se i rade kao da nemaju ni jednu mirovinu od
  par tisuća maraka???
  Zar nema mladih ljudi školovanih, mladih doktora znanisti , informatički pismenih i koji govore strane jezike…ima iako ne puno ali je za njihiv rad. I stručnist zna samo biro za zapošljavanje

 • Ćiro je zaslužio batine,a ne malo glasova,to jedan prevarant kojem su draže balije nego vlastiti narod…Govno plaćeničko!
  I Ćiro i ono smeće ratno profitersko Milan Bandić,što nema dana terena,i ostala smeća poput Bože Ljubića doktora Armije i Čovića prosrbina…
  Svima im treba jebat mater!

  • Za prepoznavanje hrvata i Hrvatske u svijetu Ciro je numero jedan
   A vi glasajte za velike hrvatine i dalje pusite

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.