Čim su ga složili, Musk je objavio fotke Modela 3, novog i najvažnijeg Teslinog auta

Osnivač i izvršni direktor Tesle Elon Musk podijelio je s javnošću prve fotografije električnog automobila Model 3 čim je sišao s proizvodne trake. Musk je na Twiteru objavio fotografije automobila pred tvornicom u Kalifoniji uz tekst “Prvi proizvedeni Model 3”.

Model 3 prvi je Teslin automobil namijenjen masovnom tržištu, a prvih 30 vlasnika ključeve će dobiti 28. srpnja. Automobil s četvora vrata od toga će datuma biti dostupan na tržištu, s osnovnom cijenom od 35.000 dolara, upola manje od trenutno najjeftinijeg Teslinog modela.

Tvrtka bila u gubitku 889 milijuna dolara

Cijena dionica kompanije udvostručila se između prosinca 2016. i kraja lipnja ove godine., nakon što su investitori poduprli Muskovu strategiju prelaska s proizvodnje luksuznih električnih automobila na vozila za masovno tržište. No, poslije je ponovno pala.

Broj registriranih automobila u Kalifoniji, najvećem Teslinom tržištu, pala je u travnju 24 posto u odnosu na travanj 2016. Tesla je objavio da je u prvoj polovini 2017. isporučio 47.100 vozila, što je donja granica od predviđenih 47.000 do 50.000 automobila. U posljednjoj punoj fiskalnoj godini tvrtka je ostvarila gubitak od 889 milijuna dolara.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.