Čiji djelatnici imaju najveću božićnicu?

Većina javnih ustanova u HNŽ-u ove godine nije podijelila božićnicu svojim djelatnicima. To se ne odnosi na javna poduzeća, a posebno ne na djelatnike Elektroprivrede HZ HB koji su za božićnicu dobili iznos od 700 KM. Ovu informaciju službeno nisu htjeli potvrditi u Odnosima s javnošću ovoga poduzeća, ali je Dnevni list nekoliko njihovih djelatnika koji su željeli ostati anonimni dobili potvrdu o isplati.

Ostala poduzeća

Vanja Gavran, rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta, kazao je da su njihovi djelatnici ove godine za božićnicu dobili po 100 KM, piše Dnevni list

Djelatnici Aluminija d.d. Mostar također su dobili božićnice. “S obzirom na brojne nedaće koje su radnici Aluminija pretrpjeli posljednjih godina, poglavito neredovite i smanjene plaće kao i manjak sredstava za ulaganje u proizvodnju, Uprava je ove godine našla način stimulirati ih s 240 KM božićnice po osobi”, kazao je Darko Juka, rukovoditelj korporativnih komunikacija poduzeća.

Bez božićnice

Djelatnici Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ-a nisu dobili božićnicu. “Rukovodstvo Zavoda je zbog teške ekonomske situacije u kojoj se Zavod nalazi u suglasnosti sa sindikatima poduzeća donijelo odluku da se ove godine kao ni prošle djelatnicima ne isplate božićnice“, kazala je Alenka Ban, glasnogovornica Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Službenicima i namještenicima državnih tijela uprave u Gradskoj upravi Grada Mostara se ni ove godine neće isplatiti božićnica. U Gradskoj upravi su potvrdili da im je jučer isplaćena plaća za studeni.

Korisnici županijskog proračuna kao ni prethodnih godina neće dobiti božićnicu, potvrdila je Kristina Crnjac iz Odnosa s javnošću Vlade HNŽ-a.

(Dnevni list)


15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.