Cijene u FBiH rastu, najviše poskupjele odjeća i obuća

Potrošačke cijene u Federaciji Bosne i Hercegovine porasle su za gotovo 2 posto tijekom ožujka, čime je nastavljen trend porasta cijena iz prethodnoga mjeseca.

Točnije rečeno, cijene su u ožujku povećane za 1,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a u odnosu na veljaču, cijene u pojedinim sektorima su veće za 0,2 posto, pokazuju rezultati istraživanja godišnje inflacije, priopćeno je iz Federalnoga zavoda za statistiku.

Promatrano prema odjelima Klasifikacije osobne potrošnje prema namjeni, cijene su najviše porasle u odjelu Odjeće i obuće i to za 4,6 posto, dok su u Odjelima ostala roba i usluge, Obrazovanje, Restorani i hoteli, Hrana i bezalkoholna pića cijene povećane između 0,1 i 0,3 posto, u odnosu na veljaču.

Došlo je i do pojeftinjenja pojedinih usluga te su tako u odjeljcima Prijevoz te Rekreacija i Kultura cijene niže za 0,4 i 0,2 posto. Smanjene su i cijene u odjelu Stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti, te Namještaj, kućanski aparati i redovito održavanje kuće za 0,1 posto, dok se u ostalim odjelima cijene nisu značajnije mijenjale, piše Radiosarajevo.ba.

Ipak, ovo ukazuje na trend poskupljenja koji bi se u ovoj godini mogao nastaviti, što bi moglo izazvati mnoge probleme stanovnicima BiH.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Hrana ionako skupa, odjeca i obuca poskupljuje, kazne i porezi narasli u nebesa…ali zato su barem place manje…

  • Koda je problem istu maicu nosit par godina???! Kako su mogli cehoslovaci?? Godinama na moru isti kupaci ,lezaljka,papuce, koda je to nesto!!! Na kosuljak malo kraglice iseklati,mozda na rabatinke neki cvit izvest!!! I eto i ko nove!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.