Cijene proizvoda i usluga u BiH više za 0,1 posto

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u BiH u lipnju u prosjeku su više za 0,1 posto u odnosu na svibanj, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Stanovanje i režijski troškovi u prosjeku su skuplji za 0,3 posto, namještaj i aparati za domaćinstvo za 0,5 posto, prijevoz za 2,4 posto, a zdravstvo te restorani i hoteli u prosjeku skuplji za 0,1 posto.

U lipnju su hrana i bezalkoholna pića u prosjeku jeftiniji za 0,4 posto u odnosu na svibanj, duhan i alkoholna pića za 0,1 posto, odjeća i obuća za 2 posto, a ostala dobra i usluge u prosjeku su skuplji za 0,2 posto.

Razina cijena u lipnju ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine niža je za 1,5 posto.

Odjeća i obuća u prosjeku su jeftiniji za 10,1 posto, stanovanje i režijski troškovi za 0,7 posto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 0,8 posto, a prijevoz je u prosjeku jeftiniji za 12,4 posto.

U lipnju ove, u odnosu na isti mjesec lani, hrana i bezalkoholna bića u prosjeku su skuplji za 1,1 posto, alkoholna pića i duhan za 5,5 posto, zdravstvo za 1,2 posto, komunikacije za 0,6 posto, obrazovanje za 0,1 posto, a restorani i hoteli su u prosjeku poskupjeli za 2,3 posto, prenijela je Srna.

Pad cijena goriva u FBiH

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.