Cijene hrane i materijala naglo pale na svjetskim burzama

Cijene suncokretovog ulja, pšenice, šećera, kave kao i aluminija, čelika, drveta i bakra osjetno su pale na svjetskim burzama.

U nastavku vam donosimo podatke odnosno grafove je s web stranice TradingEconomics:

Foto: TradingEconomics.com | Facebook/Nenad Bakic

Cijene suncokretovog ulja, pšenice, šećera i kave na svjetskim burzama jako su pale i trenutno su na razinama s početka rata u Ukrajini.

Što se tiče cijena aluminija i drveta, cijene su pale na razine od prije godinu dana dok su čelik i bakar još više pojeftinili.

Foto: TradingEconomics.com | Facebook/Nenad Bakic

Jesu li cijene u dućanima pale? Što mislite, hoće li građevinari sada spustiti cijene? Stanovi pojeftiniti?, napisao je na Facebooku hrvatski matematičar, poduzetnik i investitor Nenad Bakić koji je također objavio ove grafove.

Svjedoci smo da cijene velikog broja proizvoda u trgovinama vrtoglavo rastu dok je ludovanje s cijenama goriva posebna priča. S obzirom da je Bosna i Hercegovina druga najsiromašnija država u Europi, njezini građani teško podnose poskupljenja. Prema najavama Udruge za zaštitu potrošača, potrošačka košarica u BiH bi do kraja 2022. godine mogli dosegnuti vrtoglavih 3.000 KM.

Osim prehrambenih namirnica, poskupio je i građevinski materijal, a u posljednjih par tjedana jedino je cijena željeza u Hercegovini pojeftinila dok ostatak materijala i dalje drži visoke cijene.

Potrošačka košarica dostiže vrtoglavih 3.000 KM?

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • A nevjerujem..sve im pusto ostalo..dobrobse bogate na tudim ledima..svski drugi dan nova cjena ito je nemanispod artikla..kaze nemoze se dosec..svakj dan druga cjena…gluho bilo..ovo sve poludili..nide kraja nicem…

  • Idu u Crkvu a ovako peru narod,uzimaju velike novce a da nemaju srama i bogobojazni!!Mijenjaju cijene kako hoće ,manipulatori šverceri,sve interes ,neeeemmma ljudstva,ali upamtite da nećete imati ni dobra ni duga života,pohlepnici oholi..

  • Bojkot proizvoda pa cete vidjeti kako cijene padaju. Idemo samo 15 dana ne ici u trgovinu, pa da vidite kako se cijene tope.
    ŠIšaj ovce dok mozes, to je geslo nasih trgovac

  • Cijena goriva je previsoka i to je najveci problem , namirnice,velika je infalcija a mi nemamo drzave da reagira , gazde namexa , feala ,ataca udaraju cijene kako ih se hoce mafija je to …place iste sto je grozno ,grozna je BiH nema uprave ,ta uredenije je Kosovo od BIH ,tko ista proba posteno protiv HDZ-a a za mene je to posten covjek,partija ga degradira iz drustva i njega i djecu ,koga god znam iz Sirokog da je clan HDZ-a,takve osobe su pokvarene ,jako malo ih je posteni ,naprd je grozan pogotovo ovi partijasi HDZ-a,pun zlobe zavisti ,a takvih je pola Sirokog i okolice koji su u HDZ u i nema tu covjeka nema,

    Grozno je vrijeme grozno a Crkva nista bolja placamo svako malo im nesto a oni sute mjesto da vode narod kad od političara nema nista ,bit ce da su ucjenjeni ,kad vidim tko sve ide u crkvu i ne ide mi se ,grozno ,voljela bih biti optimist ali nisam 😔❤️

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.