Cijena kriptovaluta sve više pada

Tržište kriptovaluta doživjelo je dramatičan krah, pri čemu je izbrisano skoro 9 posto vrijednosti.

Bitcoin je u posljednja 24 sata pao za 8,8 posto. Mnoge druge kriptovalute pretrpjele su još više štete, a ethereum je pao za 11,1 posto.

To se dogodilo zbog drastično povećanog obujma trgovanja, vjerojatno zato što su ljudi požurili riješiti se svojih kriptovaluta koje brzo gube na vrijednosti.

Volumen trgovanja porastao je za 113 posto, objavio je CoinMarketCap.

Nedavni krahovi znače da je bitcoin pao ispod psihološke granice od 40.000 dolara koju su neki analitičari vidjeli kao važan pokazatelj koliko bi ozbiljan pad mogao biti.

To je samo posljednja naznaka da bi se sve veći strahovi od ‘kripto zime’ doista mogli i ostvariti. Bitcoin je već imao najgori početak nove godine ikada i prošao je kroz niz važnih prekretnica.

Trenutni loš učinak u suprotnosti je s rekordnim učinkom na kraju prošle godine.

Bitcoin je u studenom dostigao najveću razinu svih vremena – gotovo je dotaknuo 70.000 dolara – ali sada je 44 posto ispod tog rekorda. Neki su se nadali da bi se bitcoin i druge kriptovalute mogle vratiti kao zaštita od visoke inflacije.

Ali čak i dok inflacija nastavlja rasti, cijena kriptovaluta sve više pada.

(www.jabuka.tv)14 komentara

 • Izmisljena valuta, vrijedinosna kovanica kako bi ovi bogati bili jos bogatiji i jos lakse krali, bavili se prevarama i dosli do vrijedne imovine nekretnina. Stampaju milijarde bez pokrica i kao kupuju ovu kriptovalutu i bogate se prevarom, zavjerom. Maska svemu je Covid. Kad dodu do zeljenog cilja, Covid zavrsava i nastupa recesija i unistavanje srednje stalezi. Sotona na djelu..!

 • Kako volim kad debili koji ne znaju ni sta je Internet pisu/pricaju o kriptovalutama. Milina za citati/slusati. Da imate pojma o icemu sto se dogadja oko vas onda bi znali i zasto kriptovalute gube cijenu.

  • Zašto kriptovalute gube cijenu?

   Osobno ulažem i holdam samo btc,ali ako ti nije problem bili meni mogao objasniti zašto gubi cijenu?

   Pozdrav

  • Kako volim kad debil proziva druge debilima umišljen da zna više, sve dok ne sretne nekog tko će ga prokazat. I onda, vidiš tu umišljenu facu, kako se brzo promjeni, kad spozna da je… debil. Baš kako je mislio da nije.
   Sigurno si uložio i gubiš, ili druge na to navlačio, umišljen da si pametan, druge zvao debilima, pa sada opet pametuješ da obraniš svoju glupost, odnosno minus na računu.

  • 22. siječnja 2022. u 11:21 o pametna gavice de nam pomozi sa svojom debilskom pameti ja ne znam nije me sramota reć a ti pametnjakoviću pomozi nama neukima

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.