Charlie Hebdo objavio karikaturu Erdogana, Turska bijesna – Jabuka.tv

Charlie Hebdo objavio karikaturu Erdogana, Turska bijesna

Turska je najavila da će poduzeti sve pravne i diplomatske korake protiv karikature predsjednika Erdogana na naslovnici najnovijeg broja satiričnog lista Charlie Hebdo.

Naslovnica lista prikazuje Erdogana u majici i donjem rublju s limenkom pića u ruci, a pored njega je žena kojoj Erdogan gleda pod hidžab otkrivajući joj stražnjicu.

Oh, proroče!, uzvikuje Erdogan na karikaturi naslovljenoj s Erdogan: privatno, vrlo je smiješan.

Oštro osuđujemo karikaturu našeg predsjednika u francuskom časopisu koja pokazuje da joj nikakva religija i vrijednosti nisu svete, napisao je na Twitteru Erdoganov glasnogovornik Ibrahim Kalin.

Erdogan je ovaj vikend napao Macrona rekavši da treba otići psihijatru, na što je Francuska opozvala svog veleposlanika u Ankari.

Erdogan je u ponedjeljak također pozvao na bojkot francuskih proizvoda nakon objave karikatura proroka Muhameda u Francuskoj koje su izazvale bijes muslimana diljem svijeta.

Karikature, koje muslimani smatraju svetogrđem, objavljene su u znak solidarnosti s učiteljem kojemu je 16. listopada odrubljena glava jer je u razredu pokazao karikature proroka Muhameda.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron razbjesnio je muslimane rekavši da će udvostručiti napore kako bi se spriječilo da konzervativna islamska vjerovanja ugrožavaju francuske vrijednosti.

Iransko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u utorak francuskog otpravnika poslova zbog navodnog vrijeđanja islamskog proroka Muhameda.

Istoga dana Saudijska Arabija osudila je crteže proroka Muhameda i svaki pokušaj povezivanja islama s terorizmom, no nije se priključila pozivima drugih muslimanskih zemalja na akciju protiv izlaganja crteža proroka u Francuskoj.

Pakistanski parlament donio je rezoluciju u kojoj vladu poziva na povlačenje predstavnika iz Pariza. U Kuvajtu neki su supermarketi u skladu sa službenom uredbom povukli francuske proizvode s polica.

U Bangladešu više od 400.000 ljudi prosvjedovalo je u utorak u glavnome gradu Dhaki pozivajući na bojkot francuskih proizvoda pri čemu su zapalili kartonsku lutku s likom Macrona.

Terorist iz Pariza podrijetlom iz Čečenije, još pet osoba uhićeno

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Umislio luđak da je kugla zemaljska ,islamska ,udara po svemu što nije islam ,ali vratit će se sve ovom bolesniku ,a vjetar u leđa su mu zadnjih godina davali Macron i Merkelica ,ubijen profesor i u Bugojnu Hrvat ali bez neke javnosti

  • Islam nije religija već sekta koja je prepisala Stari zavjet i dio Novoga zavjeta, izokrenula malo imena i prilagodila sadržaj svojim potrebama. S toga i imamo skrnavljenje tijela od rezanja ruku do dekapitacije osobama koje dovode u pitanje bilo koju postavku iz Kurana. Vođe znaju kako mogu manipulirati i upravljati masama i najbolja postavka je ona iz tzv. vjere ili sekte. Kažeš samo narodu kako se oni izruguju tvome bogu ili poslaniku i evo ti slijepih i odanih narodnih masa po volji koliko ti srce išće. Pogotovu kada narodu govoriš kako je normalno i poželjno ubijati, lagati, silovati i proganjati sve one koji nisu tvoje vjere. Još im govore kako im je sveta dužnost sve ljude na svijetu prevesti na islam, a ako nisi u stanju prevesti ih onda ih barem ubij. To je totalitarna teroristička i kriminalna ideologija koju svijet trpi iz pragmatičnih razloga potreba za naftom. Pitam se što će biti kada nafte nestane ili se pronađu alternativni izvori i nafta više ne bude potrebna? Tada više neće biti niti potrebe za povlađivanjem terorističkim organizacijama tipa “Muslimanskog bratstva, Hezbolaha, ISIL-a&etc” i što će se tada događati? Znaju vrlo dobro sve islamske vođe da pješčani sat curi i kako se mora nešto drastično poduzeti kako bi usmjerili nove vjetrove u svoju korist. Jedna od stvari je svakako i ovaj pokušaj islamizacije Europe, ali koja ne ide po planu i tempom koji su predvidjeli. Otvoreni rat im nije isto u korist pa se služe svim onim mjerama tzv. istočnjačke mudrosti od podmazivanja petro$ do prijetnjama poput cara Erdogana. Pitam se dokle će se ovaj teror trpjeti? Izrael i Židovi se vrlo dobro, čak uspješno nose sa ovim problemima islamskoga ekstremizma, treba li ih kopirati?

  • @ HIPO(KRATE): Dobro kažeš. A ovi prljavi političari to pospješuju; Macron, Merkelica… pa ova nazovihrvatska vlast, pođući od Ostoje Rankovića, Bauka, Plenkovića, pa hrvatskih medija. A ovi šverceri što ih prevoze, njih treba objesiti na granu bez suđenja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.