Terorist iz Pariza podrijetlom iz Čečenije, još pet osoba uhićeno – Jabuka.tv

Terorist iz Pariza podrijetlom iz Čečenije, još pet osoba uhićeno

Mladić star 18 godina rođen u Moskvi, a porijeklom iz Čečenije profesoru je glavu odrubio nasred ulice. Predsjednik Macron je to djelo okarakterizirao kao islamistički terorizam.

Francuska agencija AFP je objavila da iz izvora u pravosuđu ima informacije kako je ubojica profesora povijesti u okolici Pariza porijeklom iz Čečenije te da je policija vezano uz ubojstvo uhitila još petero ljudi.

Mladić star 18 godina ubio je profesora tako što mu je prerezao vrat i odrubio glavu nasred ulice, nedaleko od svoje škole Bois d’Aulne u Conflans-Saint-Honorine, 30 kilometra od središta Pariza. Policija je izvijestila da su policajci napadača ubili blizu mjesta zločina.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u petak kasno navečer da je ubojstvo učitelja u predgrađu Pariza bilo “islamistički teroristički napad”.

Naš sugrađanin je bezobzirno napadnut, on je žrtva islamističkog napada. Oni neće pobijediti. Mi ćemo djelovati, brzo i snažno. Možete biti sigurni da sam odlučan, rekao je Macron prilikom posjete mjestu ubojstva.

Pretpostavlja se da je motiv za ubojstvo to što je profesor na satu prilikom diskusije o pravu na slobodno mišljenje i izražavanje svojim učenicima nedavno pokazivao karikature proroka Muhameda.

Ubojstvo se dogodilo pet godina nakon masakra u redakciji satiričnog časopisa Charlie Hebdo koji se također dogodio zbog karikatura proroka Muhameda.

Muškarac ubijen u pariškom predgrađu, sumnja se na teroristički motiv

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.