Četvrtina Mostaraca preboljela Covid, a četvrtina ih se cijepila

Od ukupno na SARS CoV-2 pozitivnih pacijenata od početka pandemije u gradu Mostaru koji ih je bilo do sada 26.982, Dom zdravlja Mostar zbrinuo je 25.426 osoba, odnosno hospitalizirano je samo 1.556 osoba.

Do sada smo podijelili 21.698 doza cjepiva protiv COVID 19. Analizirali smo u zadnje dvije godine 286.191 uzoraka krvi te snimili i očitali 27.312 RTG pluća i srca, naode iz mostarskog Doma zdravlja.

U Domu zdravlja Mostar u obiteljskim ambulantama radi 50 liječnika. Grad Mostar ima oko 100.000 stanovnika, a kroz naše ambulante i Službu za hitnu medicinsku pomoć usluge zatraži još oko 20.000 privremenih rezidenata uključujući studentsku populaciju, turiste i dijasporu, navodi se u jutrošnjoj informaciji Doma zdravlja Mostar.

U prijevodu, četvrtina Mostaraca je išla liječniku zbog COVID-a, samo četvrtina se cijepila protiv spomenutog virusa, a oko 1,5 posto stanovnika grada na Neretvi je hospitaliziran zbog posljedica koje je uzrokovala korona, navedeno je.

Ovi podaci samo govore koliki je pritisak korona unijela u zdravstveni sustav. Poštujte mjere i čuvajte se. Pomozite sebi i drugima, dodali su iz Doma zdravlja Mostar.

(www.jabuka.tv)4 komentara

  • Ako ih se naime ćetvrtina cijepila a ćetvrtina išla doktoru ne znaći da su to dvije zasebne ćetvrtine koje se iskljućuju a ukupno bi ćinile dakle dvije ćetvrtine od njih ćetiri ćetvrtine odnosno ukupna tj. cijela broja mostaraca, kao takovih, koje se naime međusobno iskljućuju, a pitanje je jesu li to pravi mostarci i mostarke, kao takovi i takove, u prvome redu, uopšte. Ako ih je bar tu ćetvrtina oni(h) slobodarski(h) koji su inaće po sebi duboko uvjereni u slobodu svijesti i savjesti a tu su i uvijek i kao potpora svim slobodarskim narodima, kao takovim, kao i prvom reketu svijeta koji prolazi kroz neshvaćenost i kalvariju nadasve, a inaće vrlo marljivom sportisti sa pregršt svjetski(h) uspješnica i prepoznatljivo slobodarskog duha, onda se ima ćemu nadati i duboko, ali i uopšte, vjerovati u budućnost civilizacije, kao takve.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.