Četvorica maloljetnika osumnjičena za širenje fotografija eksplicitnoga sadržaja

Dobojska Policijska uprava podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu u tom gradu protiv četvorice sedamnaestogodišnjaka iz Doboja osumnjičenih da su posredstvom društvenih mreža širili fotografije eksplicitnoga sadržaja oštećene osobe, priopćeno je iz Policijske uprave.

Oni su osumnjičeni da su tijekom studenoga i prosinca prošle godine povrijedili privatnost, ljudsko dostojanstvo i ugled oštećenoga tako što je jedan od prijavljenih posredstvom lažnoga profila na društvenoj mreži Facebook u kontaktu s oštećenim došao do fotografija eksplicitnoga sadržaja koje je potom proslijedio trećim osobama.

Trojica maloljetnika, iako su znali na koji su način fotografije pribavljene, nastavili su sa njihovim distribuiranjem, nakon čega su se kompromitirajuće fotografije oštećenoga pojavile na javnim društvenim mrežama i medijima.

U ovom periodu prijavljeni maloljetnici su, nakon što im je oštećeni ustupio svoje prijenosno računalo radi praćenja nastavnoga programa, pribavili šifre i druge osobne podatke oštećenoga.

Iz policije navode da su maloljetnici osumnjičeni za kazneno djelo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

(Srna)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.