Četverogodišnji dječak šesta je žrtva malih boginja u Srbiji

<Četverogodišnji dječak iz Vranjske Banje u Srbiji šesta je žrtva malih boginja u susjednoj državi, priopćio je Institut za javno zdravlje Srbije ‘Dr Milan Jovanović Batut’

Klinički centar Niš u četvrtak je prijavio smrt četverogodišnjaka iz Vranjske Banje koje nije bilo cijepljeno, piše srbijanski Blic. Bolest je laboratorijski potvrđena, a tijekom liječenja došlo je do upale pluća.

Zavod za javno zdravlje Vranje prijavio je epidemiju malih boginja na području ovoga grada sa šesnaest oboljelih.

Od početka prošloga listopada do 1. ožujka ove godine na području Srbije, uključujući i područje nadležnosti Zavoda za javno zdavlje Kosovska Mitrovica registrirano je ukupno 2.869 slučajeva malih boginja od kojih je 1.448 laboratorijski potvrđeno u Institutu Torlak.

Najmlađa osoba je bila stara tek 15 dana, a najstarija 65 godina. Najveći broj oboljelih je u uzrasnim grupama mlađim od pet i starijim od 30 godina. Većina oboljelih, odnosno 94 posto nije cijepljena, nepotpuno cijepljena ili nepoznatog statusa cijepljenja.

Od ukupnog broja oboljelih, 35 posto je hospitalizirano ili je hospitalizacija u tijeku. Od težih komplikacija malih boginja registrirana je upala mozga kod jedne te upala pluća kod 329 oboljelih osoba, piše Blic.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

    • Nazalost tu vec zidu propovijedas, idioti od roditelja ovdje su i doktori, strucnjaci epidemiolozi, a tek kako znaju procitati nekakav clanak na Internetu, automatski postanu mjerodavni pricati o stvarima o kojima nemaju pojma, a svjesno ostecuju i svoju i tudju djecu, samo naravno opet to iz svog neznanja i tvrdoglavosti nisu ni svjesni.

      • Je, za ne povjerovat. Sve ima smartphone i tablet a nisu culi jos za “click bait“, “fake news“ i slicno… Je da je dava odnio salu, al nema veze s cijepljenjem, brojne studije nisu dokazale da ima ikakvog stetnog ucinka. S druge strane poznat je negativan ucinak pesticida, herbicida, kemikalija iz kozmetike i plastike i dr da ne nabrajam… ista ta majka koja ne zeli cijepiti dijete maze ga svaku vecer sa baby uljem iz plasticne boce… a totalno se prema tome ponasa ignorantski. Kao da postoji da neka potreba da

  • Ljudi moji cijepite djecu…ima li sta vrijednije na svijetu??
    Zar se isplati radi jednog cijepiva riskirati zivot svog djeteta?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.