Četiri godine zatvora za zločine nad Hrvatima u Bugojnu

Armija BiH

Sud BiH potvrdio je presudu kojom je zapovjednika osiguranja logora Armije BiH Musajba Kukavicu u Bugojnu osudio na četverogodišnju kaznu zatvora zbog ratnih zločina nad hrvatskim zatočenicima, priopćeno je iz Suda BiH.

Kukavica, koji je prvostupanjskom presudom bio oslobođen optužbi, a u drugostupanjskom postupku osuđen na četverogodišnju kaznu zatvora žalio se trećestupanjskome vijeću koje mu je potvrdilo osuđujuću presudu.

Osuđen je za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika hrvatske nacionalnosti, nečovječno postupanje i mučenje koje je počinio kao časnik Armije BiH od 1993. do 1994. u logoru na stadionu Iskra u Bugojnu.

Trećestupanjsko sudsko vijeće Suda BiH je odbacilo žalbu koju je obrana uložila na raniju presudu i ova je odluka konačna, priopćio je Sud.

Protiv Kukavice se ranije vodio postupak zajedno sa Senadom Dautovićem koji je tijekom rata bio zapovjednik logora Iskra u Bugojnu, a koji je pravomoćno osuđen na 7 godina.

Naime, sa stadiona Iskra u Bugojnu u ljeto 1993. nestao je 21. najvišepozicionirani hrvatski vojni i civilni dužnosnik u Bugojnu. Oni su ubijeni, a tek je dio tijela nestalih godinama kasnije pronalažen na više lokacija.

(www.jabuka.tv)3 komentara

  • Ovo je realnost pravosuđa i Suda BiH. Nisu isti aršini za hrvate i srbe i bošnjake.Ovo je sramotna presuda,može već na uvjetnu,bravo. Kuhinja SDA-je radi punom parom.Tko pobi te ljude što im se i danas pojedinim kosti nisu našle.Zukan Helez je od logora bugojno napravio novim potvrdama min.branitelja zatvor.Evo zasluga tome.Kuhinja Zukan MLAĆO,Bakir svi isto rade. Sat Tukar Helezov sestrić može pretući Zelića koji je bio zatočen i ranjen u Bugojnu,za to može dobiti maksimalno 3 mjeseca uvjetno.Islanska država funkcionira.Vidite koliko su dobili upravnici ,odnosno zamjenici Gabela,Nikola Andrun,heliodrom itd.

  • Po ovome ispada da hercegovce i hrvate boli kurac za stradale Bugojance,i ovako sramotno malu presudu.Kakvi smo mi hrvati kad se ovako djelimo nisu naši,boli nas ona stvar što bošnjački zločinci ovako prolaze olako.Sada će u Zenicu posebno odjeljenje kao heroj. Politika šuti,ili je Bugojno kompezacija za Mostar ili nešto drugo.Samo se hrvati Srednje Bosne mogu hapsiti i suditi.Ovdje Tutu makli jer je njima zasmetao bojali ga se,naj lakši put Hag. Koga su to hrvati Srednje Bosne napali,Bugojna,Jajca,Vareša,Kaknja a svi na spisku odozgo. Na ovo pitanje bi trebao dati odgovor Vječni min.pravde Bareša Čolak i Čović. Ne djelite nas na svoje hercegovce i one koje možete žrtvovati,hrvati Srednje Bosne da se popuni kvota hrvata u Sudu i tužilaštvu.

  • Ovo je istina pola Viteza,Busovače u Hagu,Kiseljak,Kreševo,Žepče,lokalni Sudovi i Sud BiH. Ovdje Čapljina,Stolac,Bjelo Polje itd. Područja gdje se najveće borbe vodile i gdje su bile obrane granica HZ-HB. Na kraju se tim ljudima sudi,možda nije prošla prava politika ili smo krivi što smo se obranili. Činovi i Generali u Širokom,LJubuškom,kako to…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.