Ceste Mostar konačno u plusu, planira se nabava nove mehanizacije

Ceste Mostar d.d. u prošloj su godini zabilježile dobit od oko 50.000 KM. Veliki je to pomak s obzirom na to da su godišnji gubici prije bili od pola do tri milijuna KM, piše Večernji list.

”Uspjeli smo smanjiti ulazne cijene materijala i ostvariti uštede zbog kojih više nismo gubitnik. Imamo problem jer smo državna institucija koja se na natječaje za posao prijavljuje kao svaka druga tvrtka. Ipak, zahvaljujući pravodobnom donošenju planova i njihovoj realizaciji, kao i strogom provođenju Zakona o javnim nabavama, uspjeli smo doći u poziciju gdje smo danas”, izjavio je za Večernji list novi direktor Cesta Mostar Kristijan Milas, nakon čijega se dolaska stanje promijenilo.

Čak 95 posto njihovih prihoda koji su na godišnjoj razini oko 11 milijuna maraka dolazi od Cesta FBiH.

”Imamo ukupno 7-8 investitora za koje radimo održavanje prometnica. Poslovanje je stabilno i čak u ovoj godini možemo planirati nova ulaganja u mehanizaciju. Prošle godine smo investirali 1,2 milijuna maraka, a očekujemo kako će i ove godine biti uložena dodatka sredstva u opremu za održavanje cesta”, ističe direktor Cesta Mostar.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.