Červar objasnio zbog čega Štrlek više nije Kauboj – Jabuka.tv

Červar objasnio zbog čega Štrlek više nije Kauboj

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se uoči početka prve faze priprema na Europsko prvenstvo 2020. godine. Na okupljanje u Zagreb, gdje će reprezentacija imati pripreme od 17. do 23. prosinca, stiglo je 16 igrača.

Tu smo sada i da pokušamo ostvariti plasman na Olimpijske igre, a poslije će doći novi ljudi. Svima je nama u interesu da priča ide dalje, rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar na konferenciji za novinare.

Moramo odraditi pripreme u tri dijela zbog naših rukometaša koji igraju diljem Europe. Prva faza priprema počinje danas u Zagrebu i već se sad mora početi stvarati kult reprezentacije. Reprezentaciju trebaju činiti iskusni i mladi igrači koji su gladni uspjeha. U prvoj fazi priprema će biti igrača koji kucaju na vrata reprezentacije, objasnio je Červar.

Na Europskom prvenstvu moramo biti oprezni, u svakoj utakmici moramo imati odličan pristup i maksimalno biti oprezni. Molim i medije da nas podrže na Europsko prvenstvu, ima vremena i za kritike. Želim da imamo jednu dobru atmosferu, rekao je Červar.

Osvrnuo se izbornik i na izostanak Manuela Štrleka s popisa reprezentativca za ovo Europsko prvenstvo.

Ja sam njega uveo u reprezentaciju 2008. uoči SP-a, on je na turniru u Austriji bio ozlijeđen. Imao sam s njime nekoliko razgovora i jako mi je žao što ga nema. On je izniman realizator i u kontri te nam to može biti određeni deficit. Razgovarali smo iskreno i jako mi je krivo, ali ovo je bila njegova odluka. Ne trebamo više o tome pričati, imamo 28 igrača i ne možemo pričati o jednom. Uvjeren sam da će se vratiti u reprezentaciju, a sada je tražio pauzu, kazao je Červar.

Za prvu fazu priprema poziv su dobili vratari Matej Ašanin (PPD Zagreb) i Moreno Car (Nexe), krila Ivan VidaFran MiletaMarin Jelinić (svi Nexe), David MandićValentino Ravnić (PPD Zagreb) i Lovro Mihić (Orlen Wisla Plock), pivot Marin Šipić (PPD Zagreb) te vanjski igrači Matej HrstićAnte GadžaJosip Vekić (svi PPD Zagreb), Ante Kuduz (Dinamo Bukurešt), Luka Šebetić (Tremblay) i Luka Stepančić (MOL Pick Szeged).

Za drugu fazu priprema, koja je na rasporedu od 26. do 30. prosinca, hrvatski rukometaši će preseliti u Poreč, gdje će se odvijati i posljednja, treća faza, od 1. do 7. siječnja, u sklopu koje će biti održan i Croatia kup (3. – 5. siječnja) uz sudjelovanje reprezentacija Bosne i Hercegovine te Katara.

U trećoj fazi priprema reprezentaciji će se priključiti igrači koji igraju u Njemačkoj, jer imaju klupske obveze sve do 29. prosinca, prenosi HRT.

Hrvatska će put Graza, u kojem će odigrati utakmice prve faze Europskog prvenstva, krenuti 8. siječnja. U prvom dijelu natjecanja suparnici izabranicima Line Červara bit će Crna Gora (9. siječnja), Bjelorusija (11. siječnja) i Srbija (13. siječnja). Hrvatska reprezentacija će sve tri utakmice odigrati u terminu od 18.15 sati.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Navijat ću za Hrvatsku i na ovom prvenstvu ali bojin se da ni ovog puta neće bit ništa od polufinala. Pa to su većinom igrači PPD-a Zagreb, koji su uvjerljivo najgora močad lige prvaka, a gubili su i sa 17 razlike. Meščini da ćemo se načekat da Hrvatska ope bude u vrhu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.