Červar: Balić se trebao vratiti u hrvatski rukomet, sve je bilo dogovoreno – Jabuka.tv

Červar: Balić se trebao vratiti u hrvatski rukomet, sve je bilo dogovoreno

Hrvatskim medijskim prostorom u srijedu je odjeknula vijest da se Ivano Balić nakon tri godine vraća u hrvatsku reprezentaciju.

Po mnogima najbolji rukometaš svijeta trebao je postati izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske, čija je klupa ostala prazna nakon što je Vlado Šola prihvatio mjesto trenera u PPD Zagrebu.

Index doznaje da je izbornik A reprezentacije Lino Červar tražio od Saveza da što više ”njegovih” igrača participira u hrvatskom rukometu, a Červar je potvrdio da ljudi koji vode hrvatski rukomet nisu imali ništa protiv Balićevog imenovanja.

Međutim, novi val pandemije koronavirusa stopirao je povratak Balića u Savez. Naime, zbog koronavirusa je otkazano okupljanje juniorske generacije, kao i EP koji se trebao igrati u Poreču u siječnju. Što znači da Balić može biti imenovan, ali jednostavno neće imati koga trenirati.

To je rekao i Lino Červar.

Šokirala nas je odluka da se neće održati to EP koje se trebalo igrati kod nas. EHF je to odlučio u zadnji trenutak i užasna je šteta što ti momci neće imati priliku ići po medalju. Istina je da Savez i ja mislimo isto vezano za uključivanje naših zlatnih rukometaša u rad s reprezentacijama. Na koncu, Ivano i Metličić su bili dio stožera reprezentacije koju je vodio Babić, a godinama imaju svoju akademiju za mlade. Također, sjajna stvar je da su u hrvatski rukomet uključeni Šola, Dominiković i Špoljarić. Ti momci su u Portugalu napravili čudo, zadužili su nas sve i prekrasno je što žele ostati u rukometu, kazao je Červar za Index, pa potvrdio da je imenovanje Balića sad stavljeno na čekanje zbog koronavirusa:

Trebamo čekati neka bolja vremena. Važno je samo da je Ivano spreman za tu ulogu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.