Čerkez najavio: Uskoro će se ukinuti i mjera zabrane ulaska stranaca u BiH

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva FBiH, najavio je novo ukidanje mjera zabrane u dijelu koji se odnosi na ulazak stranih državljana u BiH.

On je u programu N1 dodao da je situacija u ovom bh. entitetu stabilna, ali da je i dalje potreban oprez.

Situacija je u Federaciji stabilna i znate da imamo ispod 100 aktivnih slučajeva. U Republici Srpskoj imamo puno više, čini mi se 500-550. Ako pratimo situaciju u Europi, vidjet ćemo koliko je to daleko od stabilnosti. Previše se fokusa posvetilo BIH i susjedima, a ne gledamo što se u Europi događa, rekao je on navodeći da “korona nije završena i da je vrlo ozbiljna stvar”.

Postoji mjera zabrane ulaska strancima, ali i ona će brzo biti ukinuta. Mislim da je ukidanje samoizolacije prebrzo došlo. Možda je trebalo sačekati još pet do sedam dana, dodao je Čerkez.

Najavio je praćenje situacije u idućem razdoblju.

Sljedeća dva tjedna ćemo definitivno pratiti, imat ćemo jako velik priljev. Zanima me zadnja 24 sata koliki je broj ljudi ušao. Ekonomije su svih zemalja pogođene i mi smo toga svjesni. Činjenica je da smo mi relativno brzo stabilizirali situaciju, naglasio je.

Dodao je da nas očekuje “drugačije ljeto”.

Da se ne izlažemo prevelikom riziku, oni koji su zaduženi za plaže i bazene morat će voditi računa da nema gužve, nećemo moći u vodi ulaziti blizu. Mjera distance je ključna mjera. Pozvao bih građane da što manje hodaju po inozemstvu i svoje godišnje odmore provedu u Bosni i Hercegovini, poručio je.

Dopunjena odluka stupila na snagu: Građani s dvojnim državljanstvom mogu slobodno ući u BiH

(www.jabuka.tv)


2 komentara

    • Bit ce do kraja mjeseca. A ne vidim zasto i sad ne moze velika vecina to napraviti, evo mozes bez problema uci u drzavu ako si njen drzavljanin (prebivaliste, BH osobna, BH putovnica, bilo sta od toga).

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.