Čerkez: Imamo efikasne mjere, kako se budemo ponašali tako će nam biti

Mjere koje imamo kada je riječ o spriječavanju širenja pandemije koronavirusa su vrlo efikasne, samo je potrebno da ih se pridržavamo. Nije solucija bilo kakvo zatvaranje, ali ćemo imati situaciju da će se sami kafići zatvoriti i tvornice ukoliko se mjere ne poštuju jer će virus ući.

To je za Dnevni avaz kazao član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez dodavši da je situacija u Federaciji BiH stabilna.

U Zeničko-dobojskoj županiji je došlo do povećanja zaraženih, ali je stavljeno pod puni nadzor, posebno u Tešnju gdje imamo najveći broj zaraženih. Očekujemo da će doći do pada odnosno do oporavka tih ljudi. Također, Tuzlanska županija je u jednom skoku. Najefikasnije mjere su distanca, maska, i to je zaštita. U nekim županijama nema zaraženih pa smo županijskim kriznim stožerima dali mogućnost da donose mjere prema epidemiološkoj situaciji. To ne mora značiti restriktivne mjere, mogu omogućiti funkcioniranje života, gospodarstva i svega što je bitno, rekao je Čerkez.

Napominje da je do porasta zaraženih došlo u cijeloj Europi, ali da se zemlje još ne odlučuju na bilo kakva zatvaranja.

Jako je bitna disciplina i savjest svakog građanina da provede mjere koje su na snazi i ne ugrožava druge. Isto se odnosi i na poslodavce, da se pridržavaju mjera. Ne bih ovo nazvao drugim valom, jer nismo izašli ni iz prvog. Najvažnije je kontrolirati epidemiju. Virus nikad nije otišao, prema tome, naše ponašanje determinira kakva će nam situacija biti, dodao je Čerkez u izjavi za Avaz.

Na navode pojedinih medija u regiji da BiH provodi takozvani švedski model borbe s pandemijom, Čerkez je rekao da to nije točno.

BiH provodi svoj model, koji je vrlo sličan u regiji jer potičemo iz jedne škole javnog zdravlja, pojasnio je Čerkez.

Federacija BiH ušla u švedski model borbe protiv koronavirusa

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Zato se narod treba ujedinit i svrgnut s vlasti lopove.manipulatore pedere preljubnike lezbe lazove …sve im zapalit i porazbijat..onako krkanski ,seljacki , malogradjanski…. ili trpite kukajte i gledajte kako vas karakondzule u nastavku.i dalje prave ovcama do unistenja….

  • Oo komentar od 21.09 tebi i Bog kriv sto je ziv, jesi jadan kad tako cangrizas, sve mi te zao koliko se pun negativne energije.. sta ti bolan navedeni skrivise? Mi smo k’o narod nikakvi sta se ima ocekivat da ce drzava napredovat i u cemu

  • Narod je krdo ovaca, ako jedna ovca pređe cestu druge za njom. Pogledajte ulazak svatova u salu pa bar se tu može držati razmak ako već želimo da omladina ima kakve takve svadbe. Ali bahati ljudi sve unište kao tko se još boji korone

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.