Čeka nas sibirski vikend: U petak i subotu obilan snijeg!

Prema podacima koje smo dobili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u petak i subotu očekuju nas izrazito niske temperature te obilne padaline, pogotovo na jugu BiH.

Sutra će u BiH preovladavati oblačno vrijeme sa snijegom, a na jugoistoku Hercegovine, sa susnježicom i kišom. Obilne padavine se očekuje na jugu, zapadu i jugoistoku. Vjetar, umjeren na jugu i zapadu jak, sjeveroistočni, a na jugoistoku Hercegovini južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od -14 do -7, na jugu od -4 do 2, a dnevna od -10 do -6, na jugu zemlje od -2 do 4 stepena.

U subotu također nas očekuje oblačno vrijeme sa snijegom, pogotovo na jugu BiH. Jutarnja temperatura u Hercegovini kretat će se od -5 do -3, a dnevna od -2 do 0.

U nedjelju se očekuje postupno smirivanje vremena te prestanak padalina uz par stupnjeva veće temperature u BiH.

Upozoravaju se i osobe starije životne dobi i kronični bolesnici da što manje izlaze iz svojih domova.

Vozači se pozivaju na oprez i da ne kreću na put ako ne moraju, vidljivost je smanjena, a kolnici su skliski. Gradske službe su na terenu gdje će dežurati cijelu večer te čistiti glavne prometnice.

Iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH, javljeno nam je da ni sutra (petak 3. veljače) neće biti nastave u svim osnovnim i srednjim školama. Kako doznajemo od ekipe iz Mostara, Sveučilište u Mostaru nije izdalo službeno priopćenje o odgađanju ispita te se oni prepuštaju pojedinačnoj odluci profesora.

Prema neslužbenim informacijama koje dobivamo s terena, visina snijega u sljedećim mjestima iznosi:
Ljubuški 45 cm
Grude 40 cm
Posušje 50 cm
Široki Brijeg 45 cm
Mostar 40 cm
Kupres 100 cm
Blidinje 90-100 cm

Nove informacije donosimo vam uskoro, pratite i dalje portal Jabuka.tv

(www.jabuka.tv)26 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.