CCI: Devet Foruma kandidata u Mostaru uoči dugoiščekivanih izbora – Jabuka.tv

CCI: Devet Foruma kandidata u Mostaru uoči dugoiščekivanih izbora

Forumi kandidata će biti organizirani u Mostaru u razdoblju od 3. do 16. prosinca i to na način da će biti organiziran po jedan Forum unutar svakog od gradskih izbornih područja, gdje će se teme Foruma vezivati za to područje.

S kandidatima s gradske liste, planirano je održati tri Foruma kandidata, gdje će fokus biti na generalnim temama vezano za unaprijedjene postojećeg stanja Grada Mostara.

U Gradu Mostaru Lokalni izbori se održavaju nakon 12 godina, te je od izuzetne važnosti otvoriti široki javni dijalog u predizbornom razdoblju o temama koje su u nadležnosti lokalne vlasti, a u fokusu građana Grada Mostara.

Organiziranjem navedenih foruma pod sloganom “Ti ih biraš, ti ih pitaš” stvara se prilika za građane i građanke Mostara da na najneposredniji način, izravnom demokracijom, od svojih kandidata, doznaju na koji način planiraju unaprijediti kvalitetu života u lokalnoj zajednici, koju planiraju voditi u iduće četiri godine, izjavila je Ana Lučić, projekt menadžer CCI.

Dodatno, Forumi kandidata su sjajna prilika da kandidati promoviraju svoju viziju razvoja lokalne zajednice i da građanima izravno pojasne zašto su oni najbolji kandidat i zbog čega trebaju voditi svoju lokalnu zajednicu u iduće četiri godine.

Cilj Foruma kandidata je da se omogući neposredan dijalog između građana/građanki sa svojim kandidatima za vijećnike na lokalnim izborima, a sve u interesu razvoja lokalne zajednice i zajedničkog rješavanja važnih životnih pitanja u budućem mandatu. Također, Forumi kandidata će utjecati na pospješivanje znanja građana i građanki, birača, o stavovima političkih kandidata o pitanjima koja tretiraju probleme lokalne zajednice, kao i o drugim prioritetnim temama u Mostaru, dodala je Ana Lučić ispred CCI.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, kako bi šira javnost dobila priliku pratiti izravno događaje i postavljati pitanja kandidatima, navedeni događaji će se snimati i uživo prenositi putem projektne Facebook stranice i web sitea Lookalno.ba.

Sprega između građana i kandidata je od izuzetne važnosti za Forume i iz tog razloga pozivamo građane i građanke Mostara da prate prijenos Foruma putem jedne o navedenih platformi (FB i web sitea Lookalno.ba), postavljaju pitanja u komentarima tijekom prenosa Foruma, dostave pitanja i ranije za kandidate na E-mail adresu [email protected] ili da nam pišu u inbox naše Facebook stranice Lookalno.ba, zaključila je Ana Lučić, priopćeno je ispred CCI-a.

Forumi kandidata u Mostaru će se održati po sljedećem rasporedu, s početkom u 17 sati.

Forumi kandidata unutar Izbornih područja:

  • 3.12.2020. (četvrtak) izborno područje Stari Grad
  • 4.12.2020. (petak) izborno područje Zapad
  • 5.12.2020. (subota) izborno područje Sjever
  • 7.12.2020. (ponedjeljak) izborno područje Jug
  • 9.12.2020. (srijeda) izborno područje Jugoistok
  • 11.12.2020. (petak) izborno područje Jugozapad

Forumi kandidata s Gradske liste:

  • 14.12.2020. (ponedjeljak)
  • 15.12.2020. (utorak)
  • 16.12.2020. (srijeda)

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.