Cavusoglu: U Europi će uskoro početi sveti rat

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu kazao je da će Europu uskoro zahvatiti “sveti ratovi”, nakon što je Geert Wilders, vođa krajnje desne stranke u Nizozemskoj poražen na parlamentarnim izborima.

Cavusoglu smatra da pobjeda Marka Ruttea u Nizozemskoj nije pobjeda demokracije. “Sada kada su izbori u Nizozemskoj gotovi, kada pogledate stranke, vidite da nema razlike između socijalnih demokrata i fašiste Wildersa”, kazao je prenosi Independent, na pisanje Hurriyeta.

“Svi oni imaju isti mentalitet. Gdje ćete ići? Gdje to vodi Europu? Počeo je kolaps, koji će Europu odvesti u ponor. Sveti rat će uskoro početi u Europi”, kazao je Cavusoglu, javlja N1. Wilders je pokušao kapitalizirati diplomatski skandal između Turske i Nizozemske, u svojoj predizbornoj kampanji, gdje je Erdogana nazvao “diktatorom”. Wildersova antiislamska Party for Freedom bila je druga na izborima u Nizozemskoj, a u Parlamentu te zemlje osvojili su 20 mjesta. Rutteov VVD dobio je 30.

Francuski predsjednički kandidat Emmanuel Macron pozdravio je rezultate izbora u Nizozemskoj, kao i Angela Merkel koja je nazvala Ruttea da bi mu čestitala na pobjedi.

(www.jabuka.tv)
7 komentara

  • Čuj nama Turski ministar vanjski poslova poručuje da će u Evropi početi sveti rat.Znači li to da su ga isplanirali upravo oni ,turci,islamisti. Bože sačuvaj smradova i zlikovaca. Oni prijete čitavoj Evropi i kršćanstvu.Znači namjere osmanlija su jasne,glasne i bez uvijanja najavljuju rat,ni manje ni više.

    • Uvijek, uvijek su takvi bili. Oni spominju genocide, a nitko, baš nitko ne spominje njihovih 500 godina genocida. Jadan ti smo narod. A ovi znaju šta hoće; pošalji hrpu sirotinje u EU i onda kad zatrebaju oni će svoje glupe ljude poslati U NAPAD. To je prenost kod vladara sirotinje, a mana kod vladara bogatijih. Naši emigranti bi mogli lagano gubit poslove i dobivat ih u ratnoj industriji. Kako se sve okrene, sjećate se samo kako nas peru godinama globalizacijom, a sve se obrnuto događa.

  • Turčin pa bi sveti rat u Evropi. Eto vam Sirija,Iran,Irak,Avganistan pa ratuj te ako vam je do toga. Jedino da ovaj spodoba ne najavljuje kakve terorističke napade.Nije im vjerovati sve ide preko Turske….Za novac sve rade ,ubijaju svoj narod a kamo li da nebi željeli krvoproliće u Evropi. Zanimljivo koliko su bahati,koliko su silni,pokvareni.Vazda nekom prijete,vazda neka sila….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.