Čavara: Zastupnici moraju imati odgovornost prema federalnom premijeru Fadilu Novaliću

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara na današnjem sastanku s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Federaciji poručio je da će Vlada i Parlament FBiH ubrzano rješavati pitanja u vezi s Europskom unijom.

– Ukazali smo na odgovornost zastupnika, koju moraju imati prema federalnom premijeru Fadilu Novaliću i predloženim točkama, na koje trebaju davati kvalitetne odgovore – kazao je Čavara.

Inicirao je današnji sastanak iz razloga što u Federaciji treba donijeti važne zakone i ispuniti druge obveze nakon što su prošli lokalni izbori u BiH, a političke nesuglasice izmirene.

– Sudionici su sastanak ocijenili pozitivnim, a on će biti praksa u narednom razdoblju, kada nas očekuju ustavne i zakonske obveze koje se tiču i pristupa BiH Europskoj uniji – kazao je Čavara.

To je potvrdio i potpredsjednik Federacije Milan Dunović govoreći da se razgovaralo o operativnim stvarima funkcioniranja vlasti te izrazio zadovoljstvo što je bio sudionik sastanka predstavnika aktualne većine, što ranije nije bio slučaj.

Obrazložio je da zahtjeve za ocjenu ustavnosti nije podnosio radi remećenja odnosa već reguliranja zakonodavstva.

Sastanku su nazočili i dopredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, federalni premijer Fadil Novalić s dopremijerima Jelkom Milićević i Veskom Drljačom te rukovodstva obaju domova Federalnoga parlamenta.

(Fena)
1 komentar

  • Gosp.Čavara jesi hrvat ,jesi naš ali nikada jadnijeg i nesposobnijeg presjednika Federacije nismo imali.Ništa ti korisno nisi učinio ni za hrvate ,niti za druge građane Federacije,niti smo išta čuli pametno od tebe u vrijeme tvog mandata.Ti si tko jedan lutak na koncu u kazališnoj prestavi ali svi u ovoj prestavi važni glumci zaboravili na tebe,konac nitko ne dira i ti miruješ,,nigdje te,,.Žali bože tako važne funkcije koja je pripala hrvatima,a ništa se ne radi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.