Čavara u Beču: Moguća je kriza u funkcioniranju političkoga sustava

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, sudjelujući na konferenciji u Beču, istaknuo je da je u Bosni i Hercegovini moguća kriza funkcioniranja političkoga sustava.

Čavara je naveo da je moguća kriza funkcioniranja političkoga sustava i Federacije BiH i BiH te kako je neophodno tražiti rješenja za sprečavanje političkog nasilja i uređenje demokratskoga sustava, s ciljem uspostavljanja ravnoteže prava i odgovornosti Hrvata, Bošnjaka i Srba.

Marinko Čavara ovo je istaknuo sudjelujući u utorak 9. listopada na međunarodnoj konferenciji na Političkoj akademiji koja je održana u Beču, na temu “Prevazilaženje prepreka – jačanje regionalne parlamentarne suradnje”.

U svom izlaganju, govorio je o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i o ulozi parlamenata u procesu EU integracija i važnosti ubrzanijeg napretka na EU i NATO putu BiH.

Također, govorio je o neslužbenim rezultatima izbora, političkom nasilju u Federaciji BiH, destrukciji odnosa konstitutivnih naroda u BiH uspostavljenih u Washingtonskom i Daytonskom sporazumu te pokušaju da se Hrvatima u BiH oduzme pravo izbora predstavnika u institucijama sukladno Ustavu Federacije BiH i Ustavu BiH, od strane brojnijih Bošnjaka zloupotrebom nedostataka izbornoga sustava.

(www.jabuka.tv)

 


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.