Čavara: Nećemo raditi ništa izvan sustava BiH

Ne mislimo ništa raditi izvan sustava Bosne i Hercegovine. Samo tražimo da se Ustav BiH poštuje, da se poštuju odluke suda po pitanju Izbornog zakona, izjavio je u intervjuu za BHT predsjednik Federacije BiH i potpredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara, priopćeno je iz ove medijske kuće.

Čavara u intervjuu koji će biti emitiran večeras u emisiji “Jedan” ističe da njegova stranka nije prihvaćala činjenicu što Izborni zakon nije usklađen sa Ustavom Bosne i Hercegovine, ali su ipak sudjelovati u izbornom procesu, jer su smatrali, kako kaže, da je za hrvatski narod veća šteta da nema svoje predstavnike u vlasti, a to su zakonodavna tijela u koja smo izabrani, nego da budemo izvan.

Mi smatramo da ne treba Izborno povjerenstvo donositi odluku o provedbi izbornih rezultata. Međutim, ukoliko je donese, ipak ćemo morati na neki način prihvatiti i tu odluku, jer moramo kroz sustav graditi rješenja. Što se s njima ne slažemo, što se ne slažemo sada s postojećim Ustavom, to je druga stvar, ne znači da ne želimo primjenjivati Ustav, kazao je.

Čavara tvrdi da su, nakon što je Ustavni sud BiH donio odluku da su neke odredbe Izbornog zakona neusklađene s Ustavom BiH i naložio Parlamentarnoj skupštini BiH da uradi izmjene i dopune zakona, “bošnjačke stranke to spriječile“.

To parlament iz raznih razloga nije prihvatio, odnosno nisu prihvatile stranke bošnjačke većine u Sarajevu, jer je ostala ta želja i potreba, a pokazalo se i plan, da se Hrvatima oduzme pravo da biramo svoje predstavnike, kao što je sad plan da se oduzme pravo da biramo svoje legitimne predstavnike u Dom naroda, ističe Čavara.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

 • Kad si ti postao predsjednik F BiH nezakonito si izbacio šest Hrvata, koji su kasnije otišli u Njemačku. Sad pričaš nećemo raditi ništa izvan sustava BiH. Nezakonito izbacivanje HRVATA je vaš HDZ-ov sustav u BiH.

  5
  2
 • Bio sam svijedok te nesretne platforme koja je neustavno dosla na vlas 17.03.2011,a nazalost dosta je tih platformasa preslo nama u hdz.Tih 6 hrvata koje je potjera sa razlogom jer se dodvoravalo muslimanima i izivljavalo nad hrvatima koji su ostali uz hdz i nisu mjenjali dres,a ja sam jedan od njih.Nikome se nenasladujem,ali su bili najobicniji olosi.Otici u njemacku nije nista lose.A Čavara ima svojih propusta,ali je potez pravi sto je ljigavce pospremio,a nemojte da im imena nabrajam,sramota su bili za hrvatski narod .

  3
  2
  • Svi iz partije kradezea su ološ i sramota za narod Hrvata. To su jadni mali srebroljupci koji izdaju prije nego im okreneš leđa. Još u životu nisam sreo poštenu osobu iz partije kradezea i kada sretnem jednoga, doslovno jednoga pravednika koji iskreno vjeruje u ispravnost vođenja kradezenjarske politike, duboko i iskreno ću se ispričati svim partijcima.

 • Petar Milic je bio jedan od uvlakaca ,srecom nije docekao da ga Čavara potjera nego su ga njegovi najurili a sad opet gleda da se uvuce negdje…..

 • TI NAM ČESTITAŠ NEKAKAV ZAMIŠLJENI JUGOSLAVENSKI PRAZNIK A KAŽETE DA SU VAM PREDSTAVNIKA IZABRALI FEDERALNI PARTNERI TI SI GORI STO PUTA OD NJIH

 • Ovaj naš padum i Incko su pravi jeb.vitri.
  Vidi ga boga ti..kao on odiše promišljenošću,pameću.E moj narode dudlamo li ga dudlamo.Koja država je ovo di se ovakvi pitaju nešto.Pa on nije ni za očistit klozet.

  3
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.