Čavara: Izbore u Travniku ne treba ponavljati, Pejaković treba biti načelnik – Jabuka.tv

Čavara: Izbore u Travniku ne treba ponavljati, Pejaković treba biti načelnik

Dr. Mirsad Peco osvojio je najviše glasova u izboru za načelnika Travnika, ali je doktor Peco na dan izbora preminuo, što je do sada nezabilježena situacija u BIH.

Odmah iza Pece po broju glasova je kandidat Goran Pejaković, koji je osvojio preko 6.500 glasova, više nego druga dva protukandidata (Kanafija i Kaniža).

SDA smatra da izbore treba ponoviti, a za portal Centralna.ba predsjednik FBiH Marinko Čavara istaknuo je kako ni jednog uporišta u zakonu nema da se ponove izbori u Travniku.

Sljedeći kandidat po broju glasova je novoizabrani načelnik. Ni jednog uporišta u zakonu nema da se izbori u Travniku ponove, to je samo želja SDA. Ne mora biti iz SDA načelnik općine, to nigdje u zakonu ne piše i to samo je želja clanova SDA. Isto tako je da umre izabrani vijećnik, popopunjava ga slijedeći po broju glasova, zaključio je Čavara.

Velika pobjeda Hrvata u Središnjoj Bosni

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • To je mentalni sklop danasnjeg političara. Nije bitno kako sjesti u fotelju nego hvataj svaku priliku da zasjedneš. Nema veze što bi realno to trajalo svega par mjeseci jer će Bosnjaci referendumom ga svakako skinuti. Nema veze što će to dugoročno dodatno otežati poziciju malobrojnijih Hrvata u Travniku. Samo da je ugrabit fotelju. Koja politička kratkovidnost

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.