Carinske ispostave u BiH rade bez zastoja – Jabuka.tv

Carinske ispostave u BiH rade bez zastoja

Svi poslovni procesi u Upravi za neizravno (UNO) oporezivanje provode se potpuno normalno i bez bilo kakvog prekida ili zastoja.

Sve carinske ispostave u Bosni Hercegovini rade puno radno vrijeme, a uvozni i izvozni carinski postupci se završavaju u najkraćem mogućem roku uvažavajući poštivanje zakonskih propisa.

Direktor UNO Miro Džakula obišao je  granične prijelaze Gradina i Gradiška gdje je promet putničkih vozila znatno smanjen, dok je pojačan promet teretnih vozila i na ulazu u BiH i prilikom izlaza iz BiH.

Ovo konkretno znači da se uvoz roba u BiH, kao i izvoz roba iz BiH prema inozemstvu obavlja potpuno normalno bez obzira na krajnje odredište.

Samo na graničnom prijelazu Gradiška tijekom srijede je ušlo u BiH 250 kamiona, dok je u istom razdoblju izašlo 247 kamiona.

U skladu s vrijedećim uputama Vijeća ministara BiH, Uprava je izvršila sve propisane mjere u cilju zaštite od širenja virusa COVID-19. To se prije svega odnosi na organizaciju rada na način koji će osigurati osnovnu osobnu zaštitu zaposlenih u UNO, osiguranje da rukovoditelji ovih organizacijskih jedinica u Upravi budu nazočni na radnom mjestu kako bi se svi poslovni procesi odvijali potpuno nesmetano.

Uprava je također spremna organizirati preraspodjelu zaposlenih s jedne na drugu carinsku lokaciju ukoliko to bude neophodno, priopćeno je iz UNO BiH.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv | Foto: UNO BiH)


7 komentara

  • Ma je,što bi zatvarali špedicije i granice,neka oko radnika šetaju vozači koji ko zna od kud idu. I kad se zaraze svi po granicama e onda cete se sjetit zatvorit. Nece se umrijeti od gladi ako ne udje 15 dana gorivo,kontenjeri i ostala roba. 🙄🙄

  • Dragi ercegovački trgovci, veliki ljubavnici i ljudine: Kad ćemo više proizvodit ovdje umjesto da baš sve uvozimo?
    Ok, nećemo proizvodit auta i televizore ali sramota je da uvozimo vodu, vareniku, meso, ulje, općenito hranu i piće, a onda recimo namještaj, osnovne tekstilne proizvode, plastične proizvode itd.

  • Je li to nisu ovi carinici osjetljivi na virus… Je li ovi ljudi imaju obitelj. Pa zastitite i njih, je li vas sram. Znaci ovim sto roba ide i kojo zaraduju i na kptona virusu u izolacijo a svi drugi izlozeni virusu. Katastrofa..,

    • Tako je. Oni ce s granica radec s vozacima virus dovuc svojoj djeci,starijim roditeljima i sl. O tome nitko ne razmislja. Evo sto su ugrozeni oni,ugrozit ce sve oko sebe

  • Bolje zatvoriti pod hitno granice. Imacemo dvije velike kofisti za sve gradane, osobe. Prvo suzbit cemo sirenje virusa i drugo isto bitno. Necemo jesti otpad iz stranih zemalja. Piletina, junetina, teletina i slicno. To je svakako Z klasa otpad. Bolje da nas to mimoide..,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.