Apel vozačima: Radi zaštite od koronavirusa putujte samo u nužnim situacijama – Jabuka.tv

Apel vozačima: Radi zaštite od koronavirusa putujte samo u nužnim situacijama

Zbog straha od širenja koronavirusa, Srbija i Crna Gora su zatvorile sve granične prijelaze prema Bosni i Hercegovini.

Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Granični prijelazi prema Hrvatskoj za državljane Bosne i Hercegovine su u funkciji i na njima se vrši detaljna kontrola putnika i robe.

Izuzetak su oni putnici koji su u zadnjih 14 dana boravili na teritoriju visokorizičnih zemalja (Kina, Iran, Italija, Južna Koreja), kao i zemalja: Japan, Singapur, Malezija, Bahrein, Njemačka, Francuska, Švicarska, Španjolska, Austrija, Engleska, Nizozemska, Švedska i područje Bela Krajina u Sloveniji. Oni će biti zadržani u 14-dnevnoj izolaciji.

Pojačan je ulazak teretnih vozila u BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod.

Apelira se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Ukoliko putujete budite maksimalno oprezni i držite razmak između vozila.

Polusatne obustave prometa zbog sanacijskih radova na snazi su od 7:00 do 16:00 sati na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak. Iza 16:0 sati na ovoj dionici prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava prometa zbog sanacijskih radova na snazi je i na cestovnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (dionica Crna Rijeka-Bjelajce) od 9:00 do 15:00 sati.

Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5:00 do 21:00 sat prometuje se dvosmjerno. Od 21:00 sat do 0:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 0:30 do 5:00 sati promet kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. travnja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv | Foto: Vanja Keser)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.