Čapljinci nastavljaju s uređivanjem: Fontana će krasiti kružni tok na ulazu u grad

Radovi na trećem rotoru u ulici Ante Starčevića, koja je ujedno i prometnica M – 6, Stolac – Čapljina – Ljubuški, još značajnije ne otežava prometovanje.

Promet iz smjera Ljubuškog, odvija se zaobilazno kroz naselje Peline, uz povremeno kraće zastoje, zbog autobusa i tegljača, ali je to za sada, zanemarivo, piše Čapljinski portal.

Iz smjera Tasovčića, odnosno s magistrale M – 17, prometuje neometano. Jedan od problema tijekom kolovoza su vrućine zbog kojih u najtoplijem dijelu dana radilište opusti.

Govoreći o radovima ing. Ivica Pavlović nadzornik na radilištu, kaže:

Dakle, u tijeku su radovi na rekonstrukciji raskrižja Ulica Ante Starčevića i Gojka Šuška, rotor R – 3, trenutačno se radi na izmještanju instalacija i pripremama za veći stupanj radova. Kružni tog će uz sigurnije prometovanje uljepšavati Čapljinu, uz ostalo u njegovom središtu bit će fontana s rasvjetom. U odnosu na dva prethodno izgrađena rotora, morali smo nešto izmijeniti, fontana će svima koji ulaze u Čapljinu simbolički dočarati njezine ljepotu, jer Čapljina je svojim urbanističkim i prostornim planom posebna i za ovo područje, i za cijelu Hercegovinu, kaže Pavlović.

U tijeku je rekonstrukcija ulica Ante Starčevića i Gojka Šuška

Na upit hoće li biti prekida u prometovanju rekao je kako ne bi trebalo.

S HT-om, čapljinskim, i Komunalnim poduzećem, dogovorili smo se oko izmještanja instalacija, kako bi se izbjegle neželjene posljedice radova, što tehnički ne smijemo dopustit, jer ovo je ipak uže gradsko područje. Mi ćemo osposobiti staru kanalizaciju jednom vrstom baj pasa tako da ćemo premostiti i osloboditi područje gdje se treba graditi, a usporedo s tim ide gradnja novog kanalizacijskog sustava. Prema projektnoj dokumentaciji objekt rotora bit će većih dimenzija, kako bi se postiglo prometno rasterećenje. Realno je očekivati da će ovaj novi rotor rasteretiti promet u gradu, naglašava Pavlović.

Uglavnom, Čapljinci izuzev stanara najbližih zgrada koji su izloženi buci strojeva i povremeno prašini, za sada ne trpe zbog radova.

Radovi su započeli koncem srpnja, a rok za izvođenje je tri mjeseca. Cijena investicije je nepunih pola milijuna maraka. Izvođač radova je mostarska tvrtka HP Investing.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Hahahaha rodjeni Capljinac-zadjite malkice u Duhansku i u carsiju pa ce te vidjeti ulaska u pakao!Cvibet Hercegovina hahaha nika gira Capljina nije bila i prljavija,vrag bi nogu slomio u pojefinim dijelovima grada!Mogu sve urefiti ali dok Duhansku ne rijese RUGLO U STROGOM CENTRU.dzaba im sminkat ulaze i izlaze iz grada’Gradonacelnik dr Smiljan Vidic

  3
  1
  • Ne znam jesi li iz Capljine,ali se slazem sa tvojim kom od A do Z!Ja u tome gradu zivim citav svoj zivot i isto tvrdim da Capljina nikad nije bila prljavija i jadnija!Sminka se samo manji dio grada a sve ostalo prljavo i tuzno,smeca koliko god hoces!Kad se sjetim ruza i zelenila koje je krasilo Capljinu tocno bi covjek zaplakao!Dok se ne rijesi ruglo grada Duhanska i dok ne procvjetaju ruze i travnjaci ne budu zeleni dzaba im rotori i fontane!Capljina je davno postala ruglo a ne cvijet Hercegovine!

   3
   1
  • Moj gabeljane ni iz perine i iz 90 zdravlja mi,ali vidim da si ti u jednoj hahahaha i dasi dovro omasto brk,dok mene castis ovako lijepim imenom?!Ali nek ti bude, samo bolan budi realan i pisi tocno i istinu pa i pod cijenu zivota!Capljina se sminka gdje treba i kad treba a posebno za sv Vranu 4.10.uuu kako se ona komunalci rastrce!A surova istina jest da Capljina nije ni C od nekadasnje Capljine!To ce reci i priznati svaki pravi i iskreni Caplj!Zadji bolan malkice u grad pa da vidis smece i tugu!!!Nemoj samo hodati po poplocanoj strani od poste i Kalipsa,prodji i na stranu do Duhanske i ispred Lubinove ljekarne!Samo te upozoravam nemoj vrat slomiti!A Duhanska srce pluca ili ti ga centar te Caplj -HOTEL ZA NARKOMANE I GLAVNO ODLAGALISTE!Uzivaj moj Gabooooo i manje kaki ili kaki iskreno!?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.