Čapljina: Postavljene nove ploče s titulom “Grad”

Svečanom ceremonijom ispred zgrade Gradske uprave Čapljina u petak je u potpunosti okončan proces dodjele statusa Grada dosadašnjoj općini Čapljina.

Na zgradu Gradske uprave postavljene su ploče, pa sada tako umjesto “Općina Čapljina” na zgradi piše “Grad Čapljina”, umjesto “Općinsko vijeće” natpis je “Gradsko vijeće”, dok je natpis “Načelnik općine” zamijenila ploča “gradonačelnik”.

Nakon postavljanja ploča na zgradu uprave uslijedit će i postavljanje ploča na ostale javne ustanove i institucije, kao i na prometnice u Čapljini.

Radi se o simboličnom činu kojim je okončan dvogodišnji proces dobivanja statusa grada, a koji je usvojen na protekloj sjednici Gradskog vijeća prije sedam dana, prenosi Čapljinski portal.

Mi smo zapravo 16. svibnja postali Grad jer osam dana ranije je ta Odluka izašla u Službenim novinama potpisana od predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednika Federacije i to će biti datum koji ćemo obilježiti da je Čapljina iz statusa Općine prešla u Grad, rekao je čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.