Čapljina: Iz obiteljske kuće ukrali dvije tone meda

Čak 2.000 kilograma meda ukradeno je od obitelji Jakiša iz čapljinskog mjesta Zvirovići, kojima je tako načinjena šteta veća od 30.000 KM.

To je jučer prijavljeno policiji, a nestali med se nalazio u teškim bačvama koje su kradljivci natovarili i pobjegli, piše Večernji list. Posljednja takva veća šteta prije dvije godine pričinjena je obitelji Valjan u Modriču kraj Čapljine, a kojima je također preko noći nestala aluminijska kanta puna ekstrakta od smilja vrijednog 40.000 eura.

”Nekad kad se kralo, rekao bi narod, kralo se rijetko, ali “pošteno”, no s vremenom je ta loša navika prerasla u svakodnevnu pojavu. Krade se sve što dođe pod ruku, a zaštićen nije nitko. Možemo slobodno reći – i ništa”, kažu nam Čapljinci, koji su počeli sigurnosnim bravama i lokotima štititi svoje vrtove kad su shvatili da njihov urod nestaje doslovce preko noći, piše Večernju list.

Jednakim intenzitetom kradu se salata, krumpir, blitva, cvijeće…, pa i alat, a s vremenom su lopovi postali smjeliji pa su se preselili u kokošinjce i na ostala mjesta gdje se drži “blago”.

”Da mi je netko prije rata rekao da će mi netko ukrasti 25 voćaka iz vrta, ne bih vjerovao. Meni je čak bilo nepojmljivo ići u policiju jer mislim da bi njima bilo smiješno kad bih im rekao zbog čega sam došao. Meni baš i nije bilo. Prije se tu i tamo krao plod, a sada čitave voćke”, negodujući kaže jedan od brojnih oštećenih Čapljinaca.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: