Čapljina i Ljubuški dobivaju status grada?

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) razmatrat će 28. veljače po skraćenom postupku prijedloge zakona kojima bi Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Živinice, Gračanica i Srebrenik dobile status grada.

Riječ je o prijedlozima lokalnih zajednica koje su podnijele inicijativu Vladi FBiH kako bi dobile status grada. Da bi općine Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Živinice, Gračanica i Srebrenik postali gradovi neophodno je da inicijativu potvrde oba doma Parlamenta FBiH.

Na redovnoj sjednici pred zastupnicima će se naći i Nacrt zakona o podršci obiteljima s djecom, kojim se predviđa da sva socijalno ugrožena djeca na području FBiH imaju dječji dodatak, piše Srna.

Dječji dodatak bi se financirao iz Proračuna Federacije BiH čime bi bila otklonjena diskriminacija s obzirom na to da je sada isplata dječjeg dodatka ovisila o financijskoj moći županije.

Dječji dodatak se u zavisnosti o kojoj županiji je riječ kreće od devet do 50 KM. Tim zakonom se daju ista prava svim nezaposlenim porodiljama u FBIH, a koje sada u nekim županijama i nemaju nikakvu naknadu.

Pred zastupnicima naći će se i Prijedlog zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih obitelji. Tim zakonom se udovoljava zahtjevima boraca, prvenstveno za javnu objavu registra boraca, te uvođenje boračkog dodatka.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog zakona o otpisu poreznih dugovanja fizičkih osoba – rezidentna FBiH koji su ostvarili prihode iz inozemstva po hitnom postupku. Početak sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH zakazan je u 10 sati.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Ispravka, Ljubuskom se VRACA status grada..a dragi moj peijatelju capljina je nekad bila najllepsi grad,danas je ono drrr brrrr,cak mi je i tu ljub ljepsi,pogotovo zadnjih par godina odkad se uredjuje i ulaze

  6
  4
 • Kao Širokobriježanin moram reći da su po izgledu,položaju,uređenju i urbanizmu daleko ispred nas..Pa moj Široki je užasno prljav,neuredan,neravnih cesta,užasnih šahtova,loše rasvjete,bez pitke vode dvije trećine općine..jako zapušten i korumpiran kao nazovi grad.Ali u gospodarstvu,tvrtkama ,biznisu Široki je za njih Amerika.Potpuno nelogično i čudno ali i dokaz da one koji vode ovaj grad boli q.rac za kvalitetu života ovdje.Zaslužuju pendrek po prknu.

  5
  1
  • Pa vi ih birate i to 2/3-ćinskom većinom. Miro vam je gradonačelnik ko vaktile u titina vremena Kreja Buntić. Pa kako mislite nadoknaditi tih 40-ak godina izgubljenih u vremenu i prostoru. Većina robe u vrijeme rata preusmjeravana kroz vaš Široki i stvorili ste nekoliko ratnih profitera i vi se time ponosite. Pa time se možete samo sramiti, ili ona poznata “Čega se pametan stidi, time se budala ponosi”, ili “Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!”

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.