Čak 36.436 osoba se odselilo u prošloj godini, odlaze cijele obitelji

Prema posljednjim podacima njemačkog zavoda za statistiku, samo se u Njemačku 2016. doselilo 54.245 osoba s hrvatskom putovnicom. Od tog broja gotovo 15 posto čine djeca do 15 godina, što znači da se radi o preseljenju cijelih obitelji.

Ako uzmemo samo razliku u službenim podacima njemačkog i hrvatskog statističkog zavoda, ispada da je 17.809 osoba s hrvatskom putovnicom koji su imali prebivalište izvan Hrvatske doselilo prošle godine i to u samo u Njemačku. Za pretpostaviti je da je većinom riječ o hrvatskim državljanima iz Bosne i Hercegovine.

Istovremeno je, također prema službenim podacima MUP-a Hrvatske, u tu zemlju doselilo 13.985 ljudi, od kojih većina također ima hrvatsko državljanstvo. Iako ti podaci nisu objavljeni, pretpostavlja se da je i ovdje riječ o ljudima iz Bosne i Hercegovine iako treba dopustiti i mogućnost da je riječ o povratnicima iz dijaspore, piše Faktor.ba.

Ako bismo zbrojili ova dva podatka i ako je riječ o Hrvatima iz BiH, ispada da su iz BiH samo u Njemačku i Hrvatsku prošle godine odselila 31.794 Hrvata!

Prema podacima Unije za održivi povratak i integracije u BiH koja preko svojih aktivista zbraja podatke s terena, od polovine 2013. do kraja 2016. godine BiH je napustilo oko 90.000 građana. Najviše se to odnosi na Hrvate iz BiH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Današnja politika i političari nije/su svjesni bijele kuge koju su oni stvorili i čiji su glavni prijenosnici. Virusom je zaražena većina stanovništva izuzev ovih koji su vakcinom zaštićeni, a to se odnosi samo na podobnjake uhljebljene, umrežene i pripete na državne jasle. “Pića” iz državnih jasala je vakcina koja nije dostupna mnogima i u strahu od “bijele kuge” ljudi bježe u “bijeli svijet”. Nekada smo imale fratre koji su pomagali svoj puk, a danas su ti isti fratri dobrim dijelom odnarođeni i više ih brine kako održavati klauzure sa “zdravima” koji ostaju na ovoj guduri. Što je ispravno, pustiti većinu da bježi glavom bez obzira, ili se posvetiti i svu pažnju pokloniti manjini koja ostaje, pokazati će budućnost.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.