Čačićev reformist napušta Milana Bandića

Predsjednik Narodne stranke – reformisti Radimir Čačić gostujući na televiziji N1 najavio je da će jedini saborski zastupnik te stranke Darinko Dumbović napustiti Klub zastupnika stranke Milana Bandića te će ubuduće djelovati samostalno.

Stranka zagrebačkog gradonačelnika Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti na parlamentarnim izborima 2016. godine osvojila je samo dva saborska mandata, no u proteklim dvjema godinama prelascima iz drugih stranaka saborski klub Milana Bandića narastao je na čak 13 zastupnika i najjači je koalicijski partner vladajućeg HDZ-a.

Ovog trenutka mi smatramo da taj broj prebjega, koji u suštini predstavljaju potpunu promjenu političke pozicije u odnosu na volju birača, kompromitira nas. Ti ljudi nisu izabrani na poziciju s koje mogu procijeniti podržati ili ne projekte vladajuće većine kao što mi možemo, kazao je Čačić za N1.

Čačić je dodao da Reformisti neće ulaziti u postojeće klubove te da ne vide “ozbiljnu alternativu ovoj Vladi”.

Ranije u ponedjeljak predsjednik HSS-a Krešo Beljak dao je iskaz policiji o mogućoj političkoj korupciji zbog prelaska HSS-ovog zastupnika Mladena Mađera u Bandićev saborski klub, a u izjavi novinarima nije otkrio detalje o tome koga je sve naveo u prijavi Uskoku i otkud mu saznanja o navodnoj kupovini zastupnika.

Uskok je prošlog tjedna potvrdio da provodi izvide o Mađerovu “transferu” na koje je ukazao upravo Beljak koji je u ponedjeljak novinarima rekao da je za Mađera čvrsto vjerovao da ga ne mogu kupiti.

Nije bilo osnove da ga prijavim. Kada je otišao, otišao je naglo i sve sumnje koje su bile prije su se utvrdile, rekao je Beljak, prenosi Hina.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.