Čačić: Ovo nije čudo! Mi smo škvadra i možemo igrati sa svakim

Hrvatska je prva u skupini D Europskog nogometnog prvenstva. Pobjedom nad Španjolskom 2:1 zasjeli smo na vrh i sada čekamo svog protvnika, a svojim prezentacijama na Euru oduševili smo cijeli svijet. Izbornik Ante Čačić bio je presretan.

Mislim da ovo nije čudo, Hrvatska je već ranije naglasila da smo dobri i da nemamo straha ni od koga. Slavili smo protiv najbolje momčadi na svijetu. Pozdravljam ljude u domovini i izvan nje. Osjećali smo energiju od njih u zadnjih tjedan dana i igrači su zato dali su sve od sebe, kazao je Čačić pa dodao:

– Moramo ovo arhivirati, čekaju nas novi izazovi. Čestitke našim igračima na sjajnoj pobjedi.

Čačić je večeras uveo pet novih igrača u odnosu na prve utakmice.

– Ja radim s ovim igračima i znao sam kako tko može odogvoriti u datom trenutku. Imamo širinu, škvadra smo i to se vidi. Naravno, imamo i kvalitetu.

Tražili ste još više u nastavku…

– Bili smo malo naivni u prvom dijelu, ali u drugom dijelu smo stisnuli linije, radili puno i na kraju smo nagrađeni.

Hoće li svi naši igrači biti zaliječeni do subote?

– Rekao sam da ćete danas vidjeti jednu Hrvatsku koja dolazi, a naglasio sam da mi je ovo pripremna utakmica za dalje. Svi će biti zdravi za sljedeću utakmicu i imam 23 spremna igrača.

Koga biste željeli u osmini finala?

– Uvjeren sam da možemo igrati sa svima. Ovo nam je dalo dodatno samopouzdanje jer smo prvi, ali već sutra se pripremamo za dalje.

(VL)

Komentiraj: