Butković: Pelješki most bit će otvoren krajem srpnja

Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, izjavio je u petak kako će Pelješki most s dijelom pristupnih cesta iz druge i treće faze projekta biti otvoren za promet krajem srpnja, a zaobilaznica Stona do kraja godine.

Butković je most obišao s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, voditeljem projekta Goranom Legcom i zamjenikom dubrovačko-neretvanskog župana Joškom Cebalom.

Održan je i koordinacijski sastanak s izvođačima radova i nadzorom na projektu Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom.

Butković je istaknuo zadovoljstvo što se nazire kraj projekta, jer je most gotov kao i pristupne ceste iz druge i treće faze, što je 25 kilometara na dionicama od Duboke do Sparagovića i od Sparagovića do Prapratnog.

Ostaje još osam kilometara obilaznice Stona i, naravno, spoja na državnu cestu D8 koji bi trebao biti gotov do kraja ove godine, rekao je Butković.

Podsjetio je i kako je na projektu bilo puno problema, prepreka i izazova te zahvalio svima koji su radili na projektu, a najviše investitoru Hrvatskim cestama.

Butković je istaknuo kako izvođači rade u otežanim financijskim okolnostima zbog poremećaja na tržištu i povećanja cijena. Stoga je Ministarstvo pripremilo prijedlog rješenja.

Butković je dodao kako na projektu “ništa nije i neće biti dovedeno u pitanje”.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Na svečanost otvaranja Pelješkog Mosta obvezno pozvati visoke goste Željka Komšića i Bakira Izetbegovića koji su vrlo zaslužni da se taj Projekt planira i uz njihovu veliku pomoć i realizira.

    • Neka Bakir i Sejdo popuše oniu stvar. Neka je dadnu malo na oblizivanje Šefiku, Nerminu, Biseri i onim jadnicima iz “pomorskog društva sarajevo”.

  • Kako sad “krajem šsrpnja”, kad su neki dan rekao u mikrofone i pred kamerama “10. srpnja”? Vi iz HDZ od svga najviše lažete.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.