Burgeri i rebarca u Širokom Brijegu? Od sada u Basilico gastro baru

Gastro bar Basilico u Širokom Brijegu, točnije u Kvaternikovoj ulici iza Druge osnovne škole, u ponedjeljak je otvorio svoja vrata! Gastro bar Basilico donosi dašak zapadnjačke kuhinje u prostore zapadne Hercegovine.

U modernom i nesvakidašnjem interijeru možete kušati slane i slatke delicije i zaliti ih finom kapljicom vina ili odabrati jedno od piva iz široke ponude od čak 40 piva! U potpuno novoizgrađenom prostoru možete pronaći stol za sebe i svoje prijatelje, obitelj ili voljenu osobu.

”Gastro bar je koncept mjesta koje koketira s elementima puba, bara i restorana, jedna fuzija više utjecaja. Činilo nam se idealnim nazivom za ovaj koncept restorana koji Basilico predstavlja. Poanta je u tome da je atmosfera opuštenija od klasičnog restorana, hrana jednako ukusna, a ponuda vina i piva mnogo šira”, izjavili su za portal Jabuka.tv predstavnici agencije Proaktiv koja je zadužena za PR & marketing ovog restorana drugačijeg koncepta.

Inovativna gastro ponuda uključuje popularne američke burgere i rebarca, poslužene s wedges krumpirićima i tri vrste kobasica iz proizvodnje bečkog Radatza s tradicijom dužom od 50 godina. Na izboru se nalazi čak 25 vrsta pizza iz krušne peći, svježe sezonske salate u mesnoj i ribljoj varijanti, te slasni sendviči u ciabatti od pizza tijesta.

Kada smo već kod pizza, vlasnici su povodom otvorenja odlučili počastiti posjetitelje 50 posto nižom cijenom svih pizza!

”Vlasnici su na svojim putovanjima i sveprisutnim društvenim mrežama našli inspiraciju za ovakav koncept. Shvatili su da je zbilja došlo vrijeme da i Široki Brijeg dobije gastro mjesto kakvo zaslužuje. Znajući što žele, a ipak ostavljajući dosta kreativne slobode, prepustili su prostor u ruke dizajneru interijera. Opremili su kuhinju suvremenim aparatima i velikom krušnom peći, doveli su najbolje iskusne pizza majstore, doveli edukatore za nesvakidašnje recepte i potražili mladu radnu snagu za sami restoran”, objašnjavaju domaćini za vrijeme ugodnog druženja u Basilicu.

Iz bogate ponude izdvajaju se dvije plate – pivska i vinska koje su idealan odabir za manja i veća društva, kao predjelo ili samo varijanta uz piće.

Gastro bar Basilico jedinstven je po tome što prvi nudi ovakav raznolik i moderan menü na ovim prostorima. Opremljen je i suvremenim dječjim igralištem koje je postavljeno po svim postojećim standardima kvalitete i sigurnosti.

Zanimljiva je anegdota o dječjem igralištu. Kako bi donijeli pravu odluku, većem broju djece pokazane su fotografije različitih vrsta igrališta i sva djeca su se odlučila upravo za igralište koje je sada postavljeno ispred gastro bara.

basilico_15

Domaćini ističu da u budućnosti možemo očekivati proširenje menija hrane i pića koje planiraju odraditi uz sugestije gostiju. Bit će tu i razne večeri s glazbom uživo i tematske večeri te posebne akcije, a kako vam ne bi promaklo takvo nešto, pratite Basilico gastro bar putem stranica na Facebooku i Instagramu.

Misija Basilica je ugostiti svoje posjetitelje na najbolji mogući način i ponuditi im ukusne zalogaje po prihvatljivim cijenama!

Kako izgleda sami prostor pogledajte u galeriji fotografija, a cjelokupnu ponudu menija i još detalja potražite na www.gastrobar-basilico.com.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)