Buknuo požar kod Omiša: Vatra zahvatila i dvije cisterne vatrogasaca – Jabuka.tv

Buknuo požar kod Omiša: Vatra zahvatila i dvije cisterne vatrogasaca

U 13:45 sati na području mjesta Lokva Rogoznica kod Omiša izbio je požar. Gori borova šuma i raslinje, a gase ga vatrogasci uz pomoć kanadera i Air Tractora.

Buknuo je požar na području od Ruskamena i širi se prema zapadu. Na požarište su poslane sve raspoložive snage, a u gašenju požara sudjeluje i jedan kanader, potvrdili su za N1 omiški vatrogasci. 

DUZS je na Facebooku izvijestio da požar gase četiri kanadera i AirTractor te zemaljske snage (DVD-ovi: Omiš, Dugi Rat, Kučiće, Gata, Žrnovnica, Podstrana, Brela, Baška Voda, Vranjic, Muć, Solin, Dugopolje, Klis te JVP Split).

Vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina rekao je za Dnevnik.hr da gašenje otežava jak vjetar te da je na terenu stotinjak vatrogasaca.

Vatrogasci pokušavaju požar staviti pod kontrolu, ali im vjetar te brdoviti teren otežavaju posao.

Dalmacija News piše da je uslijed brzog širenja požara vatra zahvatila dvije cisterne DVD-a Omiš, a vatrogasci koji su bili u njima na vrijeme su pobjegli pred vatrenom stihijom te nitko od njih nije ozlijeđen.

HAK je izvijestio da je zbog požara prekinut promet na Jadranskoj magistrali dionicom Omiš-Dubci, a obilazno se vozi autocestom A1 preko čvorova Šestanovac i Blato na Cetini.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.