Buhač najavila mogući dogovor zdravstvenika i Vlade HNŽ-a

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Marija Buhač najavila je kako će pregovarački tim županijske vlade danas razmatrati prijedlog novog kolektivnog ugovora za radnike u zdravstvu te da bi se taj dokument već sutra mogao naći na sjednici Vlade HNŽ-a.

Oko 4.000 radnika u zdravstvu Hercegovačko-neretvanske županije početkom ovoga mjeseca stupilo je u generalni štrajk. Njihov osnovni zahtjev je povećanje plaća od 30 posto kroz sljedeće dvije godine.

Buhač je podsjetila kako je prošloga tjedna, odmah nakon što je imenovana nova Vlada HNŽ-a, održan sastanak s predstavnicima sindikata nakon čega je od zdravstvenih ustanova zatražena informacija koliko je potrebno sredstava za povećanje plaća.

Protekle dane potrošili smo u prikupljanju podataka od zdravstvenih ustanova i jučer smo konačno dobili podatak o potrebnim financijskim sredstvima.

Ranije smo imenovali novi pregovarački tim Vlade HNŽ-a i danas ćemo održati prvi sastanak pregovaračkog tima i na temelju dobivenih podataka i prijedloga kolektivnog ugovora donijeti konačan stav, kazala je Buhač.

Po njezinim riječima, ako pregovarački tim danas usuglasi tekst novog kolektivnog ugovora, on bi se već sutra mogao naći na sjednici Vlade HNŽ-a.

Naravno, novi kolektivni ugovor treba potvrditi i skupština sindikata, dodala je predsjednica Vlade HNŽ-a.

(Fena)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.