Brzo i lako: Provjerite smrdi li vam iz usta

Loš zadah uzrokovan je brojim faktorima. Neki su povezani sa osnovnom higijenom zuba i usne duplje, međutim, u velikoj mjeri osnovni i glavni krivac za loš zadah je jelo i piće koje unosimo u svoj organizam.

Ukoliko se osjećate nesigurno po pitanju svog zadaha i imate osjećaj da ostavljate za sobom neugodan trag kada god progovorite, došlo je vrijeme da provjerite smrdi li vam iz usta.

Pitajte

Neki ljudi pokušavaju da osjete svoj zadah tako što pušu u svoj dlan. Međutim, tada možete osjetiti samo miris vaših ruku. Ljudsko tijelo ima tendenciju da prisvoji raznorazne mirise, počevši od vlastitih pa do tuđih. Zamolite nekog bliskog da vam kaže da li vam smrdi iz usta. Vrlo je moguće da su neki to primijetili, ali da iz pristojnosti nisu htjeli ništa reći.

Dlanovi

Poližite gornji dio šake i pričekajte da se pljuvačka osuši. Nakon pet do deset minuta pomirišite mjesto. Ako osjetite neugodan miris, znajte da su u pitanju anaerobne bakterije koje u ustima stupaju u reakciju sa sumporom, a ovaj element je glavni krivac za loš zadah.

Loš ukus

Vi možda ne možete da osjetite vaš dah, ali definitivno možete da osjetite neprijatan osjećaj u ustima, što je jasan pokazatelj da imate problem. Čudan miris poslije veoma začinjenog obroka ili uzimanja alkoholnog i slatkog pića može se riješiti pranjem zubi i ispiranjem usta specijalnom vodicom.

Konac za zube

Koncem očistite zube, a potom ga pomirišite. Ako na njemu ima bijelih naslaga i ako osjetite neugodan miris vrijeme je za pranje zubi. U tom slučaju bakterije se nalaze po cijeloj zubnoj šupljini, a između ostalog i po vašim zubima.

Gaza

Komadom gaze ili pamučne krpice dobro obrišite jezik. Ako na njemu ostane žućkasti trag, očekujte i neugodan smrad. Najviše gljivica koje uzrokuju neugodan miris nalazi se na jeziku, ispod bijelog sloja gdje se i razvijaju. Što je bijeli sloj na jeziku deblji, one će se brže razmnožavati.

Test s ogledalom

Ovo je još jedna od metoda za provjeravanje vašeg daha. Stanite ispred ogledala i izbacite jezik što je više moguće. Ako postoje bijele flekice na vašem jeziku moguće je da imate loš zadah zbog bakterija koje su se zadržale na njemu i koje su zaslužne za neugodan miris.

Test sa žlicom

Uz pomoć žlice prijeđite polako preko jezika kako bi skinuli bakterije koje možda niste skinuli prilikom pranja jezika četkicom. To će vam omogućiti da uklonite uzrok smrada. (telegraf)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.