Bruce Springsteen: “Idem kod psihijatra već godinama, slomljen sam”

Bruce Springsteen otkrio je kako se niz godina borio s depresijom, koja ga je, kaže, ostavila ‘slomljenog’. Američka 66-godišnja rock zvijezda, slavni The Boss, kazao je kako je prvi put psihoterapeuta posjetio prije više od 30 godina jer se osjećao suicidalno, no nedavno ga je depresija ponovno obuzela. Kazao je kako njegova supruga, pjevačica Patti Scialfa, zna koliko je ‘propao’ tijekom borbe s tom mentalnom bolešću.

Springsteen je u svojoj novoj autobiografiji ‘Born To Run‘ opisao kako se s depresijom borio kada je 2012. snimao svoj album Wrecking Ball. U albumu se nalazi i pjesma posvećena teškoj borbi pod nazivom ‘Depresija’. – Pogodilo me ponovno između 60. i 62. godine i trajalo je dobrih godinu dana,a onda ponovno između 63. i 64.’, piše Springsteen, pa dodaje ‘Nije lijepo sjećanje’. Patti ga je, kaže, odvela liječniku i kazala ‘Ovaj čovjek treba lijekove’.

U intervjuu za Vanity Fair, Springsteen je izrazio bojazan da će patiti na isti način kao i njegov otac Douglas. – Mogu li se razboljeti toliko da postanem isti kao moj otac, i više nego što sam mislio da mogu?’ – kazao je za magazin i opisao svog oca kao osobu kratkog fitilja, samotnjaka i pijanicu.

U svojoj autobiografskoj knjizi Springsteen piše kako je i njegov otac imao rođake s psihičkim poremećajima, uključujući agorafobiju (strah od otvorenog prostora) i trihotilomaniju (bolest čupanja kose), o kojima se nikada nije pričalo. Bruce je u knjizi opisao detalje o problematičnoj vezi s ocem, koji nije mogao svom sinu reći ‘volim te’ prije nego li je umro 1998. godine. – Mogao se čuti glas kako mu puca, no riječi mu nisu izlazile iz usta.

Springsteenova autobiografija bit će u prodaji od 27. rujna.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.