Brojni Širokobriježani s ponosom doveli ljubimce na reviju pasa

“Revija svih pasmina pasa” održana je u subotu u “Sportskom centru Mandić” u Širokom Brijegu u organizaciji Kinološkoga saveza Herceg-Bosne i Kinološke udruge Široki Brijeg.

Mnogi ljubitelji pasa i kinologije iz Hercegovine rado su se odazvali na reviju kako bi pokazali svog ljubimca u najboljem svjetlu.

Potpredsjednik Kinološkoga saveza Herceg Bosne Mirko Čolak za portal Jabuka.tv istaknuo je kako ovo nije prva manifestacija ovog tipa, ali je prva u ovoj godini te kako su zadovoljni odazivom izlagača pasa.

Mislim da smo dosta najavljivali ovaj događaj, radili smo danas do kasno poslijepodne i zadovoljni smo odazivom. Privedene su sve pasmine pasa, pokušali smo na najbolji način selektirati, sortirati, nagraditi i ocijeniti tako da bi svi izlagači mogli iz prve ruke doznati što imaju i što gaje, odnosno što im vrijedi, a što možda ne vrijedi. Svi izlagači mogli su dobiti karakteristike pasmine svojih pasa, što im genetski nedostaje, što bi još trebali poraditi na njima ili ring dresuri, koje za svakog psa ne može biti dovoljno. Uvijek se pas mora socijalizirati, izvoditi među publiku, među djecu koja i jesu najveći ljubitelji pasa, izjavio je Čolak za portal Jabuka.tv.

Svi vlasnici pasa, ako se radi o kinologiji, mogu se javiti u Kinološki savez Herceg Bosne i Kinološku udrugu Široki Brijeg koja se nalazi u Ulici Fra Didaka Buntića, odnosno u sportskoj dvorani na Pecari na drugom katu.

Također, moguće se informirati preko e-maila: : [email protected] i službene web stranice saveza Kinološkisavez-hb.com.

U svakom slučaju smatram da se ovo treba nastaviti i dalje izlagati, privoditi te pse, kako bi se svi zainteresirani mogli informirati ako bi htjeli imati kućne ljubimce, sportske pasmine pasa ili lovačke pasmine pasa, naveo je Čolak.

Slične manifestacije uskoro će se održati u Livnu, potom na red dolazi Međugorje pa Vitez i Žepče, slijedi Posušje, a na jesen je predviđena izložba u Mostaru.

To su sve međunarodne izložbe, a ovo je jedna inventura za mlade uzgajivače pasa koji su tek počeli s time, da znaju kojim će putem krenuti i hoće li se uopće upustiti u to. Pas je životinja koja zahtijeva dosta ljubavi i pažnje i ako joj to niste u mogućnosti pružiti, onda je bolje da je ne nabavljate, zaključio je Čolak u izjavi za portal Jabuka.tv

(www.jabuka.tv)25 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.