Brojni Širokobriježani razveselili djecu iz Doma Marija – naša nada

U srijedu u prijepodnevnim satima u Domu Marija – naša nada u Širokom Brijegu održano je prigodno druženjem povodom obilježavanja Svjetskoga dana osoba s Down sindromom.

Ovo druženje izazvalo je vrlo dobar odaziv te su Dom posjetili brojni predstavnici institucija, ali i pojedinci, prijatelji i podržavatelji rada ove ove ustanove. Domaćini i organizatori, uz pomoć djece koja su u Domu, pravili su palačinke te slasticama i sokovima častili svoje goste, a sve je pratio glazba u izvedbi širokobriješke glazbenice Marije Čolak.

Organizatori su za portal Jabuka.tv izjavili da je ovo samo jedna u nizu aktivnosti koja traje više godina te da se svake godine trude na neki način obilježiti Svjetski dan osoba s Down sindromom. Prošlih godina aktivnost se uglavnom odvijala na Trgu širokobrijeških žrtava u središtu Širokoga Brijega, a ove godine se iz više razloga odlučilo događaj premjestiti u prostore Doma.

Želja nam je da djeca vide da nisu zaboravljena i da je javnost uz njih te uz našu ustanovu, rekli su domaćini ovoga događaja za portal Jabuka.tv.

Ovom događaju nazočili su i na različite ga načine poduprli gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Široki Brijeg Vinko Topić, MCI, Centar za socijalni rad, Centar za mentalno zdravlje, Udruga osoba s invaliditetom ŽZH, Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać”, NK Široki Brijeg, ŽNK Široki Brijeg, HKK Široki, Dječji vrtić Trnoružica, Odjel učenika s poteškoćama u razvoju Prve osnovne škole Široki Brijeg, Škola engleskoga jezika Helen Doron.

(www.jabuka.tv)


1 komentar