Britanski pjevač se naljutio na Simpsone

Britanski pjevač Morrissey optužio je Simpsone za mržnju i neukost pošto je u zadnjoj epizodi te animirane serije prikazana nelaskava parodija ćudljivoga britanskog pjevača očito nadahnuta bivšim frontmenom rock bemda The Smiths.

U toj epizodi nadarena Lisa Simpson stvara novog imaginarnog prijatelja, depresivnog, ali karizmatičnog britanskog rockera iz 80-ih godina prilično nalik Morrisseyju.

Lik nazvan Quilloughby, kojem glas posuđuje holivudska zvijezda Benedict Cumberbatch, zagriženi je vegan, baš kao Morrissey. Lisu je nadahnuo svojom glazbom i sarkastičnim društvenim komentarima.

No, kad Lisa dođe na koncert Quilloughbyjeva benda The Snuffs u današnje vrijeme, šokirana je i razočarana što umjesto imaginarnog i poletnog pjevača vidi zadrtog, pretilog i mrzovoljnog mesojeda, prenosi Hina.

Morrissey nije bio oduševljen svojim likom i smatra da su ga tvorci Simpsona napali bezobzirno, glasno i s mržnjom. U podužoj objavi na svojoj internetskoj stranici napisao je kako prikaz priziva tužbu, ali u svijetu opsjednutom zakonima protiv govora mržnje nema nijednog koji bi zaštitio mene.

Dodao je i da je naviknut na to da o njemu nitko ne piše činjenice i da je za pisanje Simpsona potrebna očito samo neukost.

Morrissey, kojemu je danas 61 godina, slavu i kultni status stekao je predvodeći Smithse, jedan od najcjenjenijih i najutjecajnijih bendova 80-ih godina. Otkako se bend raspao 1987. ima samostalnu karijeru, no okružen je kontroverzama. Optuživali su ga za rasizam, potpirivanje protuuseljeničkih stavova i podršku britanskoj krajnjoj desnici, no on to sve negira.

Naslov epizode Simpsona Panic on the Streets of Springfield igra je riječi s Morrisseyjevom pjesmom “Panic”. Korištena je i parodija pjesme “Meat is Murder” s naslovom “Hamburger is Homicide”.

Pisac ove epizode Tim Long kazao je u razgovoru za Variety da je Quilloughby kombinacija raznih britanskih glazbenika uz koje je odrastao.

Lik je definitivno morisijevski, ali s daškom Roberta Smitha iz Curea, Iana Curtisa iz Joy Divisona i mnoštva drugih ljudi, kazao je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Morrissey (@officialmoz)

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.