Britanski parlament morat će birati između Brexita bez sporazuma i odgode

Britanska premijerka Theresa May suprostavila se u utorak intenzivnom političkom pritisku i predala je kontrolu nad Brexitom parlamentu, poručivši poslanicima kako će morati birati između napuštanja EU u zakazanom datumu – s ili bez sporazuma o napuštanju – ili tražiti od EU da odgodi provedbu sporazuma.

May je izjavila da ukoliko parlament odbaci njezin sporazum s EU sljedećeg mjeseca, poslanici će morati glasati narednog dana hoće li napustiti blok bez sporazuma. Ukoliko se bude glasalo protiv te opcije, kako izgleda vjerojatno, oni će glasati hoće li zatražiti od EU da odgodi Brexit na razdoblje do tri mjeseca.

May je izjavila da su njena obećanja EU obvezivanja koje je preuzela kao premijerka i, kaže, držat će se njih.

Velika Britanija bi trebala napustiti EU 29. ožujka, ali vlada do sada nije uspjela dobiti parlamentarnu podršku za sporazum o odlasku iz bloka. To ostavlja Veliku Britaniju u kaotičnom scenariju Brexita bez sporazuma koji bi mogao izazvati poremećaje u ekonomiji i stvoriti posljedice za ljude i u VB i u EU, prenosi Associated Press.

(Fena)


1 komentar

  • De, kravo jedna, izadjite vibiz vasi kolonija!! I dandanas iskoristavate, maximum, Afriku!! Ter dijamanti, ter zlato, te u Ruandi!! Mars babuskaro jedna!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.