Britanski mornari otpušteni zbog uzimanja kokaina

Iz podmornice britanske Kraljevske mornarice “HMS Talent”, naoružane krstarećim raketama “tomahawk”, izbačeno je sedam mornara koji su uzimali kokain.

Britanski mediji podsjećaju da je ovom događaju prethodilo nekoliko incidenata britanskih vojnika s uzimanjem kokaina, poput onog koji se desio u samom kraljevskom dvorcu Windsor.

Prema informacijama novina Mail on Sunday, mornari su razotkriveni tijekom obaveznog testa na drogu, jutro nakon zabave na kojoj su konzumirane droge, sve to dok se podmornica dugačka više od 85 metara i teška 5.300 tona spremala za osjetljivu misiju praćenja kretanja ruske podmornice u Sjevernom moru i na području Arktičkog kruga, prenosi Al Jazeera Balkans.

Navodi se da su visoki mornarički oficiri naredili da ovi mornari budu predati vojnoj policiji pošto su liječnici Kraljevske mornarice potvrdili pozitivne rezultate prošle sedmice.

Ministarstvo obrane potvrdilo incident

Britansko Ministarstvo obrane potvrdilo je incident u subotu navečer, navodeći da ponašanje vojnika “nije bilo u skladu s vojnom službom koju obavljaju”, jer to “smanjuje operativnu efikasnost”.

Podmornica “HMS Talent” privukla je pažnju medija prvi put prije pre četiri godine kada joj je nakon udara u ledeni brijeg, tijekom praćenja ruskih podmornica, bila potrebna popravka koja je koštala pola milijuna funti.

Mail je prenio i da je britansko Ministarstvo obrane tijekom vikenda objavilo da je šest vojnika 6. puka Kraljevskog logističkog korpusa iz Yorkshirea uklonjeno iz službe nakon što je testom utvrđeno da su uzimali kokain.

Daily Telegraph navodi da su već bilježeni incidenti s vojnicima koji su uzimali kokain, uključujući i četvoricu iz puka princa Harryja, vojvode od Sussexa.

Navodi se da se to desilo nekoliko mjeseci prije njegovog vjenčanja s Meghan Markle, sadašnjom vojvotkinjom od Sussexa, kada su četvorica pripadnika Konjičkih jedinica kraljevskog posjeda uhvaćeni na djelu dok su uzimali kokain u pubu koji se nalazi u sklopu dvorca Windsor.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.