Britanci za izlazak iz EU-a

Da se danas održava referendum koji je obećao britanski premijer David Cameron, Britanci bi se odlučili izaći iz Europske unije, prema anketi koju je objavio dnevni list The Times.

Prema prvom istraživanju organiziranom nakon što je u srijedu objavljeno da bi do kraja 2017. trebao biti održan referendum o zadržavanju Velike Britanije u EU-u, 40 posto ispitanih bi se izjasnilo za izlazak, a 37 posto bi pristalo ostati u EU-u.

Institut Populus, koji je za Times proveo anketu, zaključuje da je 53 posto Britanaca sklono izlasku iz EU, prema a 47 posto koji žele ostati.

Pod pritiskom euroskeptika David Cameron se obvezao u srijedu da će do kraja 2017. organizirati referendum o zadržavanju Velike Britanije u EU. Ako ne uvede reforme, postoji opasnost od neuspjeha Europe, što gura Britance prema izlasku. Ako odemo iz Europske unije, to će biti jednosmjerni put bez povratka, rekao je Cameron u govoru o Europi u Londonu.

(www.hrt.hr)

2 komentara

  • koristi ovo kao predizbornu igru, neće Britanija izać iz EU, a i da izađe mislim da ne bi teško palo ostatku Europe, ionako se drže za sebe, nemogu pristati da i ostatak Europe bude ravnopravan njima, nego bi da oni sami budu neki bitan faktor…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.