'Briješki pleter' organizirao konferenciju 'Europa za građane'

S ciljem izgradnje aktivnog europskog građanstva i pružanja potpore uključivanja građana u proces europskih integracija, danas je u širokobriješkom hotelu ‘Park’ u organizaciji NVO ‘Briješki pleter’ održana konferencija programa ‘Europa za građane 2007. – 2013.’, čiji ukupan proračun iznosi 215 milijuna eura.

Prije same sudionike konferencije pozdravili su domaćini Sanijela Matković, predsjednica NVO ‘Briješki pleter’ i Miro Kraljević, načelnik općine Široki Brijeg. Osim prezentacije, koju je predvodio Goran Kučera iz Ministarstva pravde BiH, predstavljene su i mogućnosti apliciranja u okviru ovog europskog programa za potencijalne aplikante, te su među sudionicima uspostavljena nova prijateljstva i ugovorene buduće suradnje.

Programu je nazočilo 90 sudionika s područja: Konjica, Jablanice, Trebinja, Nevesinja, Bugojna, Sarajeva, Mostara, Čapljine, Čitluka, Gruda, Posušja, Tomislavgrada, Livna te Širokog Brijega.

20121217hotel2

Bosna i Hercegovina je potpisala Memorandum o razumijevanju o sudjelovanju Bosne i Hercegovine u programu ‘Europa za građane’. Potpisivanjem ovog memoranduma predstavnici lokalnih vlasti, nevladine organizacije, udruge građana i ostali potencijalni aplikanti u Bosni i Hercegovini po prvi put stječu pravo sudjelovanja u javnim pozivima u okviru ovog Programa.

Osnovni ciljevi Programa su jačanje europskog identiteta utemeljenog na zajedničkim vrijednostima, razvijanje osjećaja pripadnosti Europskoj uniji, te unaprjeđenje tolerancije i uzajamnog razumijevanja među građanima.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.