Brendiranje Hercegovine je izuzetno važno za razbijanje stereotipa

Regionalna razvojna Agencija za Hercegovinu (REDAH), uz potporu Njemačke agencije za međunarodnu suradnju GIZ, organizirala je predavanje na temu ”Zaštita izvornosti i zemljopisnog porijekla”.

Na predavanju koje je održano u prostorijama Federalnog agromediteranskog zavoda govorila je Ana Marušić-Lisac, dipl. ing., osnivačica i direktorica Biotechnicon poduzetničkog centra iz Splita, koja je istaknula važnost zaštite autohtonih proizvoda i brendiranja.

”Brendiranjem proizvoda želimo podignuti njihovu vrijednost, njihovu prepoznatljivost kod potrošača, također dostatno informirati potrošače o tome što znače ti proizvodi, koliko su oni važni, koja je tradicija u njih ugrađena, koje je znanje prethodnih generacija o lokalnoj sirovini, koliko su one važne.

S druge strane to proizvođačima daje veliku šansu na današnjem tržištu, budući da je masovna proizvodnja posebno prehrambenih proizvoda danas jako značajna i velika, a ovi proizvodi regionalno, lokano označeni koji imaju svoju autohtonost imaju posebnu ulogu u ekonomskom razvoju, pogotovo malih sredina i pogotovo ruralnih područja”, rekla je Marušić-Lisac.

Direktor Regionalne razvoje Agencije za Hercegovinu Ivan Jurilj je rekao kako je bitno podići svijest o važnosti zaštite svojih proizvoda.

”Redah je prije nekoliko godina pokrenuo inicijativu brendiranje Hercegovine kao regije na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Imali smo Okrugli stol ‘Hercegovina kao brend’ i na taj način smo željeli jednostavno javno pokrenuti taj proces i sada poslije toga želimo vidjeti koliko intenzivno možemo pokušati graditi Hercegovinu kao brend iz različitih perspektiva, Hercegovina kao turistička regija, zatim Hercegovina kao poslovna regija”, rekao je Jurilj koji je dodao da je brendiranje izuzetno važno da bi smo razbili određene stereotipe i promijenili image prvo cijele Hercegovine, a na kraju i BiH.

(Bljesak.info)

Nema komentara

Komentiraj: