Branitelji dali rok Čoviću: Treći entitet do izbora

Udruga “Zaboravljeni branitelji” Tomislavgrad, na čelu s predsjednikom Vladimirom Galićem, oglasila se u povodu zadnjeg dogovora između predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Udruga navodi kako je glavni razlog iseljavanja upravo to što su Hrvati marginalizirani i “ne mogu biti treći iza druga dva konstitutivna naroda, a trebali bi biti i bili su prvi kada se branila BiH”.

“Podržavamo u svemu predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića te tražimo od njega oštar odgovor jer smatramo da mora ispuniti obećanje dano hrvatskom narodu u BiH i svijetu na proteklim općim izborima, a odnosi se na uspostavu trećeg entiteta i RTV kanala na hrvatskom jeziku. Ako to ne ostvari do općinskih izbora, branitelji će znati što treba napraviti da zaštite svoj narod”, priopćili su iz Udruge “Zaboravljeni branitelji” Tomislavgrad.

(www.jabuka.tv)

27 komentara

 • To kažu zaboravljeni branitelji,ali ovi što su riješili svoje finansijske probleme,što su se uvalili na državne,županijske,općinske jasle šute.NJima ne smeta ništa,važno je da je njima dobro,ponašaju se tko i naši političar,prodane duše. Jednom hrvati moraju biti dosljedni u svojim zahtjevima u borbi za jednakopravnost sa srbima i bošnjacima.Ovako mi imamo političare,jude koji nam samo smanjuju prava i nitko nas ozbiljno ne shvata niti od međunarodni prestavnika niti od srpski i bošnjački prestavnika. Ako bude ovdje samo problem što Čovića nisu pozvali na razgovor,a ne bit sporazuma Bakira i Dodika,koji je na štetu hrvata onda teško nama.Iskreno hrvarskim političarima u BiH-ni ne vjerujem niti 1 posto,svaki puta su nas slagali,izdali i prodali za svoje osobne interese.Tako će završiti i ova sapunica,Bakir će udovoljiti nešto Čoviću ovi dana i hrvatsko pitanje nije više ugroženo.

 • Moj glupi narode, eto do izbora ce to napravit, dvadeset godina na istu foru dobivaju izbore, pa kako ce dobit drugacije izbore? To vam politicka demagogija…

 • Kada postavljaš ključne ljude na ključnim mjestima koje kupiš i možeš kupiti, onda su oni na (ras)prodaju svakome i pitanje je samo cijena njihove uguzbegovštine. Takav je drug Gago i na dolje cijela njegova svita. Nikada nije stavljena osoba koja nema cijenu, koju se ne može kupiti, jer onda niti uguzbeg Gago njome ne može upravljati. Digao sada kobajagi malo dreke oko nečega što je odavno dogovorio sa begom Izetom. Dok se karcinom uguzbegovštine ne odstrani sa tijela hrvatskoga bića, ono će propadati i nestajati i samo daj Bože sa to biće jednoga dana shvati da je bolesno, da je smrtno bolesno i da pod hitno treba pravoga doktora i da se nora okaniti recepata druga Gage i njegovih nadriljekara.

 • Opet vi glasajte za HDZ Glumce lazljivce. Tako vam i treba. Pozdravljaju vas Pašalić, Sanader, Kosorica, Karamarko, Plenković ha ha.

 • Iskreno, glup ultimatum… Treći uopće ne ovisi o HDZ-u i narodima koji žive u BiH. Kada velike sile (čitaj SAD) odluče da ćemo dobiti “treći”, imat ćemo ga sutradan.

  Bolje bi bilo da daju ultimatume HDZ-u da postavi kvalificirane ljude na mjesta načelnika (u općinama gdje uglavnom nemaju oporbu). Evo recimo Široki Brijeg. Opet su stavili Miru Kraljevića za kandidata (i pobjednika), a čovjek je neobrazovan (neka šugava viša ekonomska škola u Sarajevu) i nepismen. Dovoljno je pogledati poneki njegov interju da vidiš koliko je elokventan. Nemam ništa protiv čovika, ali nek’ se makne i nek postave nekog poštenog i obrazovanog kandidata (valjda ima takvih u HDZ-u), a ne nekoga koga znaju da će lako kontrolirati.

 • LJudi mi smo maniti,i ja sam bio branitelj pa nemam ništa,doduše imam obitelj zdravu što mi je najvažnije.jedini koji nije ostvario svoja prava u S.policiji sam ja.Gonite ih u 3 pm pozdrav

 • Kakav rok ? Vi mediji lažete. Nikakav rok niti traže išta. Ovo je HDZ ova igra pred izbore. Opet misle šišat narod na istu foru. Pa draganče gdje si ti svih ovih 20 godina. Pozdravljao si i prošle izbore iz stolnog grada pa ništa od toga. Vama jedino krađa dobro ide. Pljuc .

 • Samo se vi rugajte drugu Gagi iliti Draganu Čoviću.On je pametan političar koji polako ali sigurno ide zacrtanim putem. Mi Hrvati boljeg nemamo pa se vi mrzitelji druga Gage češite do mile volje. Što se tiče Dodiga i Bakira ništa oni ne mogu bez Hrvata . Mogu se dogovarat do mile volje i to će prije ili kasnije sve pasti u volju. Bilo je s njihove strane i dosad nekolko tih incijativa i sve bi pale u vodu jer se nije moglo po onoj narodnoj;vuk sit a ovce sve na broju. Možda su u toj poslovici Hrvati ovce a neki drugi su zamislili da su vukovi ali im nešto ne ide. Kao što im i ubuduće ne će ići bez Hrvata.
  Nitko u ovoj zemlji-protektoratu ne može ništa činiti ni učiniti bez Hrvata. To drug Gago, kako mu od mila ili zlobe tepate vrlo dobro zna i vuče pametne poteze.Pa se vi njemu rugajte do sudnjeg dana ali on će na kraju isposlovati Hrvatima ono što smo morali imati od svršetka rata.

  • Kada postavljaš ključne ljude na ključnim mjestima koje kupiš i možeš kupiti, onda su oni na (ras)prodaju svakome i pitanje je samo cijena njihove uguzbegovštine. Takav je drug Gago i na dolje cijela njegova svita. Nikada nije stavljena osoba koja nema cijenu, koju se ne može kupiti, jer onda niti uguzbeg Gago njome ne može upravljati. Digao sada kobajagi malo dreke oko nečega što je odavno dogovorio sa begom Izetom. Dok se karcinom uguzbegovštine ne odstrani sa tijela hrvatskoga bića, ono će propadati i nestajati i samo daj Bože sa to biće jednoga dana shvati da je bolesno, da je smrtno bolesno i da pod hitno treba pravoga doktora i da se nora okaniti recepata druga Gage i njegovih nadriljekara.
   Kada je klub bio tako uspješan, kako se nije transformirau u samoodrživu instituciju? Pričati o uspješnosti, a ovisiti o dobrotvornim prilozima kao neka neprofitna udruga je van svake pameti. Gdje su te generacije uspješnih športaša niklih u klubu? Ovih par iznimaka, na žalost, samo potvrđuju pravilo neuspjelog i lošeg vođenja kluba, pogotovu u zadnjih 20-ak i kusur godina. Za sve treba znanje i struka, škola, radišnost i sposobnost, a oni koji misle da ne treba još uvijek žive od benefita ratne prošlosti koja je iznjedrila ovakva razmišljanja i pojedince koji se nameću kao uzoritost današnjice nikluh u mračnjaštvu prve polovice devedesetih. Ovo ti ga dođe isto kao i esdepe, lex Perković, Mustač, na istoj ravni ali samo s druge strane crte za koju neki misle da je pozitivna. Nije dovoljno imati samo volje i htijenja, muda je imala i svaka pokojna i živa baba, treba imati ono nešto što se stiče u knjigama, studentskim klupama, konkurencijom nadarenih, a ne strahom samoproglašenih.

 • Dragane samo od sada se bori kontra ovog što si radio do sada za hrvate i naše interese i biti će nam puno bolje i sigurno dobro u odnosu na sadašnju poziciju.Naravno tu ti mora pomoći i veliki rvat ,naš presjednik Marinko Čavara kojeg nema nigdje tko da je presj.mjesne zajednice a ne presjednik Federacije.Ne treba nam treći,kanal na hrv.jeziku,Županije itd.,samo nedaj i bori se za EP-HB-ne,Poštu,HT-om,Aluminij,Aerodrome,Ceste -puteve tu je lova Dragane.Tko vlada u ovim poduzećima i crpi novac on je najveći hrvat i dobitnik izbora,ostalo su spinovi i lažnjaci koje pušimo već 20 god.

 • Nismo mi vjernici ni katolici. Nitko tko glasa za HDZ LOPOVE nije vjernik to je očito. Jer svatko tko glasa za HDZ GOVNARE u njima vidi idole za krasti i baviti se kriminalom. Kada već ne može što želi (krasti) tada će svim srcem glasati za LOPOVE = HDZ takav je licemjeran naš narod ..

 • Sve dok Katolik iz BiH, Srbin iz BiH, Musliman iz BiH ne bude Bosanac ovako će nam biti ! Ovakvo uređenje Države BiH samo odgovara Čovićima, Dodicima, Izedbegovićima i ostalim na vlasti i opoziciji za enormno bogaćenje sebe i njihovih bližnjih ! Zar poslije više od 20 godina niste to skontali, ako niste onda vam svima nema pomoći !

 • ako je on to obecao, mnogo je pogrijesio, nece biti nikakvog treceg cetiteta-etniteta-entiteta, nikad ga nece biti, eto bas nikad za nikad, znaju li sta je nikad, nikad za nikad, ni on ni niko drugi ni treci ga nece formirati, a ja im garantiram za narednih 50 godina sigurno, bolje im je nek idu pecati ribu nego gubiti vrime oko tog i se sekirat i ocekvat njegovo ukazanje, prija ce se gospa na mostu u mostaru ukazat sigurno,

 • nikad se nece uspostaviti nekakav treci entitet, nikad za nikad, eto ama bas nikad za nikad,,ako znadu sta znaci nikad,,,bolje im jda da idu pecati ribu nego gubiti vrime i se jos sekirati oko gluposti tudjije radi jojih su neki postali mulitmilojunasi,,,

 • Zašto hi Hrvati bili bosanci ki smo hercegovci i zašto po tebi trbam biti bosanac a nisam kao i dtolječima moji preci???????

  • A zašto bi hrvati bili samo hercegovci pa i u posavini je bilo 120 000 hrvata a to je bosna prijatelju moj.

Komentiraj: