Bradara i Puzigaća prekršili poslovnik o radu – Jabuka.tv

Bradara i Puzigaća prekršili poslovnik o radu

Zakonodavno-pravno povjerenstvo Parlamenta FBiH utvrdilo je da su predsjedavajuća i potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH, Lidija Bradara i Drago Puzigaća, prekršili Poslovnik o radu Doma naroda pozivanjem na vitalni nacionalni interes.

Povjerenstvno je zaključilo da Odluka kojom se smatra da Prijedlog razrješenja Drage Puzigaće spada u pitanje vitalnog nacionalnog interesa, nije u skladu sa odredbom članka 117. Poslovnika o radu ovog doma, navodi Federalna.ba.

Povjerenstvo je, također, utvrdilo da Bradara i Puzigaća, nisu na vrijeme obavijestili izaslanike u pisanoj formi o svojoj odluci, o pozivanju na vitalni nacionalni interes, zbog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, niti su obrazložili koji od vitalnih nacionalnih interesa predviđenih poslovnikom je povrijeđen.

Podsjetimo Zastupnički dom Parlamenta Federacije, glasovima bošnjačkih i građanskih stranaka usvojio je Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata. Tom zakonu se protive stranke HNS-a, smatrajući kako je suprotan presudi Ustavnog suda BiH u slučaju “Ljubić”, te da se isti ne bi trebao donositi u Federalnom paralamentu, već u državnom.

Lidija Bradara (HDZ BiH) i Drago Puzigaća (SNSD) su kao predsjedavajuća iz reda hrvatskog naroda, odnosno potpredsjedavajući iz reda srpskog naroda, potpisali dokument o štetnosti toga zakona po vitalni nacionalni interes Hrvata. Nakon toga zatražena je smjena Drage Puzigaće od strane bošnjačkih stranaka, pa je Lidija Bradara zajedno sa Klubom Hrvata stala u njegovu zaštitu, “potežući” ponovno vitalni nacionalni interes.

Pitanje Puzigaćine smjene ostaje otvoreno do daljnjega, kao i usvajanje Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.